Poznat tim Partizana za Lugano

0

Pred Partizanom je veoma važna utakmica u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Eventualni prolaz protiv Lugana (večeras u 20.30 časova) mogao bi potpuno da preokrene sezonu, a da bi to učili, moraće crno-bijeli nešto da promijene.

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević, napraviće praktično samo jednu promjenu, ali jednu koja potpuno menja koncepciju igre.

Aldo Kalulu će startovati u napadu ispred Mateusa Saldanje i Đorđa Jovanovića. To znači da će Stanojević tražiti na loptama iza leđa odbrane Lugana i da će time dobiti na brzini u završnoj trećini.

Odbrana ostaje ista kao u Beogradu, gdje su Švajcarci slavili minimalnu pobjedu 0:1 – De Medina je ponovo dobio prednost ispred Lazarevića, štoperski tandem je zacementiran dok se na lijevom beku kao prva opcija kristalisao Mario Jurčević.

Od Gajasa Zahida će ponovo zavisiti mnogo. Vezni fudbaler nije u formi, ali bi sada mogao da loptama kroz sredinu pronađe brzonoge igrače ispred sebe. Arijaga će ponovo biti vezni igrač koji će biti defanzivno orijentisan.

Iza Kalulua biće Severina, Goh i Zubairu. Ksander Severina igra po sistemu toplo-hladno ove sezone, ali bi njegov individualni kvalitet mogao da donese prevagu. Goh je počeo da se trudi, fali još dosta da bi bio u dobroj formi, ali bi ovaj meč i za njega mogao sa bude prekretnica. Ibrahim Zubairu je i u Beogradu pokazao da poseduje kvalitet i da je željan prilike.

Crno-bijeli ne igraju dobro, ali je jedina dobra stvar to što imaju aktivan rezultat.

Ovo je tim Partizana: JovanovićDe Medina, Marković, Mujakić, JurčevićZahid, ArijagaSeverina, Goh, ZubairuKalulu.

Imamo negativan rezultat iz prve utakmice, nadu da možemo da prođemo, pošto je aktivan rezultat, spremamo se. Svi su zdravi, Mateuš Saldanja je počeo da trenira, on je u konkurenciji za tim. Sve nam je jasno, svi znamo šta treba da uradimo, tako se i spremamo“, rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

Fudbaler Partizana Nihad Mujakić rekao je da očekuje sličnu utakmicu kao u Beogradu.

Utakmica u Beogradu je bila 50:50, imali smo bolje šanse iz kontri i polukontri, očekujem isto tako tvrdu utakmicu, očekujem da će se dobro završiti za nas“, izjavio je Mujakić.

Pobjednik dvomeča igraće u plej-ofu kvalifikacija za LE protiv Bešiktaša, dok će poraženi takmičenje nastaviti u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Genta ili Silkerborga.

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.