Evropsko prvenstvo za kadete: Crnogorci sve dalje od opstanka

0

Nakon remija protiv Rumunije na startu razigravanja za plasman od 17. do 24. mjesta, kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je 33:29 od Izraela u dvorani Verde, što je treći poraz na ovom prvenstvu, uz dva remija.

U novoformiranoj grupi K, generacija Filipa Popovića će odigrati još jedan meč i to u četvrtak protiv Poljske, ali je već sada jasno da će biti veoma teško izbjeći jedno od posljednja tri mjesta na prvenstvu koja znače i ispadanje u B diviziju.

Naime, nakon utakmice protiv Poljske, Crna Gora će odigrati još dva meča u razigravanju i biće potrebne dvije pobjede da bi se ostvario cilj.

Domaća reprezentacija je protiv Izraela bila na nivou do 15. minuta, kada je Jakov Ćorović pogodio za 9:8 i donio posljednju prednost na meču.

Uslijedio je veliki pad u igri, počele su da se ređaju greške u oba pravca, pa je Izrael u 29. minutu poveo 20:12. Na velikom odmoru je bilo 21:14 i bilo je jasno da je protivnik praktično, riješio pitanje pobjednika.

Početak drugog poluvremena je donio nagovještaj da bi naša reprezentacija mogla da uhvati priključak, ali se dalje od minus tri (22:19), koliko je bilo u 38. minutu, nije moglo.

Dražen Peruničić je bio najefikasniji sa devet golova, dok je Vuk Lalošević postigao pet.

Na startu razigravanja za plasman od 17. do 24. mjesta, generacija koju predvodi trener Filip Popović igrala je neriješeno protiv Rumunije (21:21) u dvorani Verde.

Ponovo je viđena dramatična završnica, iako je Crna Gora odigrala i četvrti meč u kojem je bila ravnopravan ili u prednosti u većem dijelu meča. Tako je u finišu prvog poluvremena vodila i 12:8.

Početak drugog poluvremena pripao je Rumunima koji su preokrenuli, imali i dva gola viška, ali se ušlo u neizvjesnu završnicu, u kojoj je Crna Gora mogla i do pobjede, a na kraju je morala da se spašava poraza. Slično je bilo i u duelu protiv Farskih Ostrva u grupnoj fazi. Kao i tada, sreća nije bila na našoj strani, pa je remi morao da zadovolji mlade Lavove.

Upravo su Radoičić i Vuk Lalošević bili najefikasniji u našem timu sa po četiri gola, Balša Ćirović je imao devet, a Bogdan Miljenović šest odbrana.

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.