PES: Abazović plasirao izmišljotine kako bi širio lažnu nadu sebi i okruženju da će se vratiti na poziciju premijera, na koju ga je ustoličio DPS

0

Dok je neosnovano širio paniku kako će nova Vlada prodati Elektroprivredu zbog Evrope sad 2, tadašnji premijer Dritan Abazović dodjeljivao pasoše sumnjivim licima, koji se terete za višemilionsku utaju poreza, saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

„Kada se odvajao od fotelje, Abazović je širio paniku da će se obustaviti hapšenja i borba protiv kriminala i korupcije, pripisujući sebi nadležnosti tužilaštva. Sada, kada se transparentno i u skladu sa zakonom dijele materijali kojim se građani mogu upoznati sa programom Evropa sad 2, ni to ne odgovara Abazovićevoj partiji, koja je tvrdila da ga nema“, naglasili su iz PES-a.

Prema njihovim navodima, „kada je sa DPS-om i Bemaksom slavio premijersku poziciju, to je pravdao motivom da ubrza evropski put i deblokira pravosuđe“.

„Kada je aktuelna Vlada dobila IBAR i deblokirala institucije, to je Abazovića partija komentarisala kao rezultat geopolitičkih okolnosti. Kada je konstituisana 44. Vlada, Abazović je najavljivao da neće trajati ni par mjeseci, da bi danas aktuelna Vlada imala dvotrećinsku podršku“, podsjetili su iz PES-a, pa za kraj dodali:

„Sve Abazovićeve pompezne najave i prognoze imaju svrhu da pokažu koliko je bivši premijer plasirao izmišljotina, kako bi širio lažnu nadu sebi i okruženju da će se vratiti na poziciju, na koju ga je jednom ustoličio DPS“, zaključili su iz PES-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.