Brozović završio sa reprezentacijom Hrvatske: Kraj poslije 99 utakmica

0

Hrvatski fudbaler Marcelo Brozović saopštio je danas da je završio reprezentativnu karijeru.

Brozović je sa nacionalnom selekcijom osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, treće mjesto četiri godine kasnije u Kataru, kao i drugo mjesto u Ligi nacija 2023.

„Poznajete me dovoljno dobro da znate da nisam čovjek od mnogo riječi, pa bi za ovo oproštajno pismo bila dovoljna i samo jedna brojka – 99. Toliko puta sam imao čast da nastupam za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju i tim brojem ću završiti reprezentativnu karijeru“, naveo je Brozović u oproštajnom pismu.

On je istakao da je za Hrvatsku uvijek davao 100 odsto truda, energije, snage i strasti.

„To je standard koji su postavili brojni veliki igrači prije mene, standard kojem smo stremili svi u ovoj nezaboravnoj generaciji i standard kojem moraju težiti svi koji dolaze“, dodao je 31-godišnji fudbaler.

On je rekao da je sa reprezentacijom ostvario sve što je mogao da poželi i da je vrijeme za nove snage, koje će davati 100 odsto, jer je to jedino dovoljno kada se nastupa za Hrvatsku.

„Takmičarski debi protiv Brazila na otvaranju Svjetskog prvenstva. Srebrna medalja u Rusiji. Bronzana medalja u Kataru. Srebro u Roterdamu. Dočeci poslije svjetskih medalja. Puno slatkih, velikih i dramatičnih pobjeda, ali i neki bolni porazi. Puno klizećih startova i još više pretrčanih kilometara. To su najupečatljivije, najdraže i najposebnije uspomene mog fudbalskog života i beskrajno sam zahvalan što sam imao privilegiju da budem dio ove ekipe“, istakao je popularni Broz.

Brozović je rekao da je nemoguće zahvaliti svima pojedinačno, pošto je radio sa mnogo kvalitetnih ljudi, najboljih u reprezentaciji.

Pomenuo je selektore od Nike Kovača, koji mu je pružio priliku, preko Ante Čačića, do Zlatka Dalića, sa kojim su ostvareni veliki uspjesi.

Zahvalio je i Savezu, porodici i prijateljima i navijačima, sa kojima se, kako je rekao, živjelo, slavilo i tugovalo.

„Iz mnogo razloga je teško reći zbogom reprezentaciji, ali zbog jednog razloga sam se lomio ovako dugo. Teško je reći zbogom ekipi. Teško je reći zbogom Luki i Kovi, sa kojima sam toliko toga prošao, sa kojima sam se na terenu poznavao u dušu i sa kojima je bio nevjerovatan gušt igrati“, rekao je Brozović, misleći na Luku Modrića i Matea Kovačića.

Brozović je naveo da „karavan mora dalje“ i da će oni koji su napustili reprezentaciju biti njeni najveći navijači.

„Devedeset devet. Pitaće se neko: ‘Pa ko je tako lud da se oprosti baš sa 99 nastupa’. To je više nego što sam ikada mogao da priželjkujem, a pritom je bilo bolje i uspješnije nego sam ikada mogao da sanjam. I zato, tih 99 je baš, onako, epik. Voli vas Broz“, poručio je Brozović.

Inače, Brozović je na 99 utakmica za Hrvatsku postigao sedam golova.

Od prošlog ljeta igra za saudijski Al Nasr.

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.