Prokletstvo Mila Đukanovića

0

Piše: Ilija Miljanić

Nakon što je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović zakazao sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost 20.avgusta na kojoj će se, između ostalog, razmatrati predlog odluke o angažovanju  pripadnika Vojske Crne Gore u sastavu misije vojne pomoći Evropske unije za podršku Ukrajini, reagovao je mr Ilija R.Miljanić, funkcioner Nove srpske demokratje ocjenjujući da se radi „o bestidnom nagoveštaju izglasavanja faktički vojne intercenicije protiv bratske Rusije, vječne zaštitnice Crne Gore i Srbije i svog pravoslavlja“.

-Sačekaćemo ovih dana, da li je na pomolu novi Infombiro za  ljubitelje  Rusije, ako se ostvari vojnička pomoć sa crnogorskim vojnicima da ratuju na strani  fašista  iz Ukrajine, koje pomaže sluđena zapadna Evropa uz ostali najamni  konglomerat SAD-a. Broz je kroz Goli otok pohapsio preko 55.000 slobodara protiv fašizma od čega je monstruozno poubijano oko 8.800  časnih Srba i to  ključnioh boraca protiv fašizma. Sve odrađeno u dogovoru Broza i Čerčila a nesretni  srpski istoričari i dan danas ćute a navodno akademski naučnici, čekaju da biološki poslednji golootočanin nestane i tajne odu u grob? Istina će satrunuti u Srbima komunistima (čine preko 80 odsto srpske populacije u Montenegru) oboljeli od Jugoslavije i komunizma kako stvari stoje bez lijeka, za najmanje još jedan milenijim.  Pozivamo srpske vladaoce u Crnoj Gori,  da javno osude izdaju, koja se priprema  protiv bratskog ruskoga naroda. Bez ruskog zalaganja sa San Stefanskim ugovorom i Berlinskim kongresom Crna Gora ne bi postojala na mapi  današnjih država, saopštio je Miljanić..

On je optužio bivši režim Mila Đukanovića za izdaju Kosova i Metohije, nasilnog ulaska Crne Gore u NATO, uvođenje sankcija Ruskoj federaciji, postavljanje sramne ploče sa antisrpskim sadržajem u Morinju, dodvoravanja srpskim vekovnim neprijateljima.

-Đukanović je ostavio prokletstvo pobjedničkoj koaliciji od 30.avgusta 2020.godine –Za budućnost Crne Gore, Demokratama, novoformiranom PES-u, GP URA- Tada ih je sve  okupio  i složio blaženopočivši mitropolit  Amfilohije,  ali  ga tada  ljuto  iznevjeri „ demohrišćanski apostol“ Zdravko Krivokapić- buljubaša iz krševitih  Cuca i redov režimske  minastarke  Radmile Vojvodić. Uvezoše mu „apostolčiće“  u Vladi anglosaksonske skale  pukih poslušnika, poručio je Miljanić.

On apeluje na političke predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori da javno osude izdaju, koja se priprema  protiv bratskoga ruskoga naroda.

-Da li se pitate, kako ćete pregmjeti velike kletve najvećih srpskih i crnogorskih velikana koji su ovjekovičili srpski rod. Vladarska kuća Petrovića  je iznikla sa bratskom rukom Rusije u svim segmentima. Počnimo od vladike Danila kao rodonačelnika svetorodne loze Petrović NJegoš od 1696. g. pa zaključno sa kraljem Nikolom Pterović NJegoš do 1918.g.a radi se sa preko 220 g. vladarstva. Da ne navodim Rusija je davala  bespovratno Crnoj  Gori novac za gradnje: škola, bolnica, manastira, crkvi, bogoslovije, zgrada za poslanstva i ambasada, povraćaje dugova od drugih država, dugove od ruskih banaka opraštali, davali veliki novac za žito i hranu, ljekove, otpremali stručno osoblje za liječenja, a posebno napominjemo da su donirali svo naoružanje od metka do topa. Dalje, sa svojim trupama pomogli i  otjerali francuze  sa primorja, zaustavljali turske pohode na Crnu Goru(Omer paša) u suprotnom slijedio rat  Rusije sa Turskom. Dozvolite  da pomenem  izgradnju Carevog mosta, dvorca i  Mnastira(Saborna  crkva Svetog  Vasilija Ostroškog)  u Nikšiću. Carev most nosi ime u slavu Aleksandra  III Romanova. Nesretna pizma kod  dijela Srba i Montenegrina kaže:“ Ma kada je to nama Rusija pomogla?“  Kralj Nikola je  zaručio dvije kćeri za carske Romanove i to Milenu  i Stanu. Vladika Vasilije Perović NJegoš je sahranjen u Petogradu  i do dana danas počiva u svojoj mjci Rusiji. Da li uopšte znate, šta radite a činite ako se odlučite za  vječno zlo i posrtanje,  za zadavanje  sramnog udaraca velikom bratskom Ruskom  narodu? Kako će vas gledati  carska porodica Romanovi, slavni  ruski pisci i pjesnici: Gogolj, Dostojevski, Tolstoj, Šolohov, Jesenjin, Majakovski, Gorki,Lomonosov, Puškin,Turgenjev,Solženjicin  i stotine drugih pjesnika i hiljade velikana iz oblasti raznih naučnih dostignuća pa sve do zvijezda i žarkoga sunca. Rodio se evo Vladimir Putin ,  veliki lučonoša i svjetionik  svog planetarnog svijeta.

Sada ide kletva Svetog Petra Cetinjskog: „Ako bi se koji od vas Crnogoraca i Brđana našao da pomisli ostupiti od pokroviteljstva i nada na jednorodnu i jednovjernu nama Rusiju, da Bog da od njega živoga meso opadalo i svako dobro vremenito i vječno otsupilo“! Vladaoci sadašnje Crne Gore, ako pokopate oca- Rusiju u zemlju, znajte da ste pokopali poslednjeg čovjeka koji vas je volio ravno sebi i čak boljim od sebe i zato je Rusija u Prvom svjetskom ratu, zaratila sa cijelim svijetom zbog srpstva i uzorne  pravoslavne braće. Ej kukavna Crna Goro, sramoto puka, Crnogorci ako vas još ima, molite se za veliki bratski ruski narod. Da bude moćan i čvrst.Moć i snaga ruskoga naroda – moć je dobrote i ljubavi, koja  će  i vas sačuvati od svake opasnosti i nevolje. Molite se za Rusiju jer je Rusija život na zemlji a tako daje i milost na nebu. Petar Drugi, Vladar Crnogorski  traži vaskrsnuće Lovćenske kapele  i svako veče hranitelj mu kaže, nove divne besmrtne ideje da izađem iz tamnice i osjetim  da sunce nije daleko ako se pregne i hoće.  Pregaocu Bog daje mahove!  Braćo, nas je malo, a neprijatelj je jak, no nije Bog u sili nego u istini. Ne bojte se mnogobrojnosti neprijatelja, zato što je upravo Bog sa nama!

Mi smo Srbi narod najnesrećniji

Svaki Srbin koji se prevjeri

Prosto Vjeru što zagrli drugu,

No mu prosto ne bilo pred Bogom

Što ocrni obraz pred svijetom

Te se zvati Srbinom ne hoće !

Ovo ti je Srbe iskobilo

Robovima tuđim učinilo !!!!!, zaključuje Miljanić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.