Šojgu se sastao sa Vulinom i Nešićem

0

Sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Sergej Šojgu i potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin sastali su se u Moskvi. Šojgu je na bilateralnom sastanku poručio da će Srbija će na forumu „Armija 2024“ pronaći mnogo toga važnog i potrebnog za osiguravanje svoje bezbjednosti.

„Siguran sam da ćete ovdje pronaći mnogo zanimljivih, važnih i potrebnih stvari za osiguravanje bezbjednosti Srbije i za dalji razvoj Oružanih snaga“, rekao je Šojgu.

On je zahvalio Vulinu što je prihvatio poziv da dođe na forum koji se trenutno održava u Moskvi.

Prema njegovim riječima, Rusiju i Srbiju vezuju stvarne konkretne akcije vezane za jačanje odnosa sa srpskim prijateljima i kolegama.

On se u ruskoj prijestonici sastao i sa ministrom bezbjednosti BiH Nenadom Nešićem.

Rusija nastavlja da pruža maksimalnu podršku srpskom narodu u Bosni i Hercegovini, istakao je Šojgu.

„Cijenimo vaše napore, napore rukovodstva Republike Srpske i Savjeta ministara Bih za osiguravanje pariteta BiH u ukrajinskom sukobu, u pogledu zapadnih sankcija. Ovo je Vaša treća posjeta ove godine, što govori o vašoj usredsređenosti na rešavanje problema i pitanja sa kojima se suočavate i, naravno, govori o nivou saradnje koji postoji između naših zemalja“, rekao je sekretar Savjeta bezbjednosti tokom sastanka.

Međunarodni vojno-tehnički forum „Vojska-2024“ održava se od 12. do 14. avgusta 2024. godine u Kongresno-izložbenom centru Patriot. Tokom manifestacije učesnicima će biti prikazani uzorci naoružanja, vojne i specijalne tehnike.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.