Đurić: Samo sociopatama i psihopatama može da bude duhovito objavljivanje fotografije predsjednika Srbije sa omčom oko vrata

0

Potpredsjednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić izjavio je danas da društvo ne smije da se navikava na „pozive na vješanje demokratski izabranog predsjednika države“, izražavjući gnušanje zbog, kako je rekao, poziva na ubistvo predsjednika Aleksandra Vučić.

Marko Đurić je reagovao na objavu Bobana Bogdanovića koji je, na društvenoj mreži Iks, podjelio fotomontažu na kojoj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prikazan na vješalima.

Đurić je u saopštenju naveo da „kao normalno ljudsko biće i odgovoran građanin“ izražava gnušanje zbog sve otvorenijih i surovijih poziva na ubistvo Vučića i nasilni prevrat u Srbiji.

„Naše društvo ne smije da se navikava na pozive na vješanje demokratski izabranog predsjednika Srbije, jer ni u jednoj normalnoj državi takve stvari se ne tolerišu, već nailaze na opštu osudu javnosti i za sobom povlače krivičnu odgovornost“, naveo je Đurić.

Istakao je da očekuje da nadležni državni organi „u ime normalnosti i demokratije“ hitno reaguju i u skladu sa zakonima Srbije sankcionišu one koji pozivaju na ubistva i nasilno rušenje vlasti.

„Samo sociopatama i psihopatama može da bude zanimljivo ili duhovito objavljivanje fotografije predsjednika Srbije sa omčom oko vrata, i krajnje je vrijeme da država Srbija, kažnjavajući takve devijante, pokaže da je uređeno i demokratsko društvo“, ocijenio je Đurić.

Potpredsjednik GO SNS rekao je da će normalna Srbija pobijediti sve one koji pozivaju na nasilje i zanemarivanje ubedljivo većinske volje naših građana da žive u bezbjednoj, stabilnoj i uređenoj zemlji.

(Politika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.