PES: Koliko se URA brinula o interesima države, vidjelo se u slučaju dodjele pasoša Ramaju

0

Koliko se URA brinula o interesima države Crne Gore, najbolje se vidjelo u slučaju dodjele pasoša Naseru Ramaju, koji je sada uhapšen i osumnjičen za utaju poreza od oko dva miliona evra, saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

„Međutim, upravo danas osumnjičeni Naser Ramaj je na osnovu procjena tadašnjih ministarstava unutrašnjih poslova i finansija, kojima su upravljali Filip Adžić i Aleksandar Damjanović, dobio crnogorsko državljanstvo sa obrazloženjem da je dao ‘veliki ekonomski doprinos Crnoj Gori'“, naveli su iz PES, pa nastavili:

„Ovo je tek početak utvrđivanja kontroverznih radnji koje je izvršavala Abazovićeva Vlada, a podsjećamo da je ista rekorder u dodijeli državljanstava. Za kratko vrijeme Vlade kojom je upravljao Dritan Abazović izdato je preko 300 crnogorskih pasoša na preporuku tadašnje izvršene vlasti“, podsjetili su iz PES-a.

Kako su istakli, „zbog vrlo nelagodne pozicije u kojoj se nalazi URA, a koja nema obrazloženje za ove postupke, fokus pokušavaju da usmjere na novi spin kako PES preko zakona planira rasprodaju državne imovine“.

„Prije nepunih godinu dana, Abazović je iznio takođe neistinu, kada je rekao da će Spajić poslije formiranja Vlade prodati Elektroprivredu Crne Gore, kako bi se na taj način obezbijedila sredstva za finansiranje programa Evropa Sad 2. URA i njen predsjednik imaju najveći problem ne sa PES-om, već sa istinom, koja ih vremenom svaki put do sada apsolutno demantuje“, zaključili su iz PES-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.