Novaković Đurović: Abazovićeva Vlada zaštitila vodoizvorište Bolje sestre, Spajićeva ga sada ponovo ugrožava

0

Kompanija Tehno-put dobila je saglasnost na elaborat o zaštiti životne sredine za izgradnju asflatne baze na rijeci Cijevna, suprotno odredbama Rješenja Uprave za vode o sanitarnim zonama zaštite vodoizvorišta Bolje sestre, saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.
„Podsjećam da je 43. Vlada  zapečatila prethodni objekat Tehno-puta u blizini ove lokacije, dok Vlada Milojka Spajića izdaje saglasnosti za iste aktivnosti“, rekla je Novaković Đurović.

Ona je podsjetila da je zahvaljujući „odlučnim potezima Vlade Dritana Avazovića u sprečavanju nelegalne eksploatacije šljunka i izgradnji brane na Morači, oporavljeno vodoizvorište Bolje sestre, pa Regionalni vodovod danas isporučuje više količina vode u sekundi  od ugovorenih i snabdijevanje crnogorskog primorja vodom je stabilno“.

„Da bi se ovi pozitivni trendovi nastavili, potrebna je dalja zaštita vodoizvorišta i ulaganje u infrastrukturu, a ne izdavanje dozvola za izgradnju asfaltnih baza“, istakla je Novaković Đurović.

Ona je pozdravila aktivnosti predsjednika UO Regionalnog vodovoda Zorana Lakušića, koji, kako kaže, ulaže velike napore u očuvanju sanitarnih zona zaštite vodoizvorišta Bolje sestre.

„Vlada je u obavezi da industrijske i privredne aktivnosti u ovim zonama zaustavi i izmjesti na druge lokacije, kako bi se očuvali vodni resursi“, zaključila je Novaković Đurović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.