U Kuli održano pjesničko veče Minje Milačića

0

Pjesničko veče Miodraga Minje Milačića, pjesnika iz Podgorice, koji ove godine obilježava 30 godina rada, a koji je nedavno dobio i nagradu za životno djelo, održano je proteklog vikenda u Svečanoj sali Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli.

Minjinoj pjesničkoj večeri prisustvovali su istinski ljubitelji poezije, a u predstavljanju pjesama pomogli su mu članovi Udruženja književnih i likovnih stvaralaca ,,Staze“ Gavra Veselinović i pesnikinja Jadranka Seka Pejović, dok je publiku, kao i uvijek, svojim pjesmama raznježio i zabavio kantautor Ivan Leščešen.

Minja već pet godina organizuje onlajn večeri uživo i zahvaljujući njima doživio je veliki uspjeh i postao jedan od najprodavanijih pisaca u dijaspori.

Upravo na jednoj takvoj onlajn večeri primjetili su ga Jadranka i Ivan, prepoznali su njegovu emociju i podstakli su ga da dođe u Kulu i da se predstavi tamošnoj publici.

Kako kaže, ravnica je pola njegove duše, budući da su mu roditelji rodom iz Vojvodine, a kako će uskoro biti objavljena njegova 16. zbirka pesama, planira da je promoviše u Vojvodini i da krene baš iz Kule:

,,Pišem već 30 godina i ove godine biće objavljena moja 16. jubilarna zbirka, gdje su sva moja djela zbrojena u jedno. Ivan i Jadranka su jedne književne večeri primjetili da u sebi nosim posebnu emociju, gdje ima dosta ravnice, jer pola moje duše je ravnica, budući da mi je majka mokrinčanka, a otac i deda su živjeli u Ravnom Selu, pa otud i ta ljubav prema Vojvodini“, rekao je Milačić.

Kako je dodao, „već godinu dana dogovaraju se oko termina za dolazak u Kulu“.

„Ali, imao sam neke privatne probleme, a sada se pogodilo da su godišnji odmori i da imam vremena. Gledaoci pjesničke večeri mogu da gledaju putem mog Jutjub kanala. Putem njih sam doživio veliki uspjeh što se tiče prodaje u dijaspori i mislim da sam u ovom momentu jedan od najprodavanijih pisaca u regionu. Pišem o ljubavi, o duši, o introsepkciji, o duhu, o suštini, o unutrašnjoj borbi, što je suština svih nas – da ostanemo sami sa sobom i da kod nas pobijedi bijela strana medalje. Prva promocija moje nove knjige biće u Skoplju. Skoro sam bio tamo i dobio sam nagradu za životno djelo i nagradu ,,Zlatni feniks“. Poslije Skoplja ponovo ću doći u Vojvodinu, krenuću odavde, a posebnu zahvalnost dugujem Jadranki Pejović, Ivanu Leščešenu i Udruženju književnih i likovnih stvaralaca ‘Staze'“, zaključio je Milačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.