Patrijarh Porfirije i Vučić primili djecu – sportiste iz regiona: Srbija je vaša zemlja!

0

Talentovani sportisti uzrasta od 12 do 15 godina (fudbaleri, košarkaši, rukometaši, odbojkaši i teniseri), njih 320, koji učestvuju na kampu „Srbija te zove“ u Beogradu od 1. do 11. avgusta, bili su juče gosti patrijarha Porfirija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Patrijarh je mlade sportiste primio i blagoslovio u hramu Svetog Save na Vračaru, a šef države je prijem i prigodan koktel pripremio u Palati „Srbija“. Među polaznicima kampa je i oko 60 djece iz Bara, Zete, Podgorice, Mojkovca i Berana. Oni su radili sa najboljim srpskim trenerima, u odlični uslovima koje Beograd pruža, a treninge su posmatrali i predstavnici najjačih srpskih klubova i menadžeri.

Ovo je bio peti kamp koji u Domu učenika „Patrijarh Pavle“ organizuje Udruženje „Sportstars“ iz Beograda, uz podršku državnih institucija i sponzora.

Predsjednik Vučić je tokom prijema kazao polaznicima kampa da uvijek mogu računati na podršku svoje zemlje Srbije i da su u svom Beogradu uvijek dobrodošli, ma gdje živjeli u regionu i dijaspori. Osim iz Crne Gore, Republike Srpske, Srbije (sa Kosmeta), na kampu su bili i mladi sportisti srpskog porijekla iz još 15 zemalja svijeta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.