Meridianbet 1. CFL: Dvije utakmice u sijenci derbija

0

Samo tri duela 1. CFL igraće se danas, pošto je Fudbalski savez Crne Gore odložio utakmice Jezera i Mornara, te Dečića i Arsenala, zbog obaveza Barana i Tuzana u revanšima 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, naredne sedmice.

Sve oči crnogorske javnosti će biti uprte na DG arenu, gdje će zbog dobro poznate sutuacije sa travnjakom na stadionu pod Goricom, Budućnost dočekati Sutjesku u najvećem crnogorskom derbiju.

Crnogorski derbi, sam po sebi, dovoljan je motiv fudbalerima. Žao nam je što ne igramo pod Goricom, pred punim tribinama“, rekao je trener Budućnosti Ivan Brnović.

Budućnost je novu sezonu otvorila trijumfom nad Petrovcem od 2:1, dok je Sutjeska remizirala u derbiju protiv Dečića (1:1).

Sutjeska je dobro igrala i pokazala kvalitet na otvaranju, iako nije slavila. Međutim, gdje god da igramo, kući ili na strani, gledaćemo da se mi pitamo i da idemo na tri boda. Neosporno je da je Budućnost uvijek imala kvalitet, ali me raduje što smo stvorili ekipu gdje svaki igrač gine za svaku loptu. Taj odnos se pokazao u prethodnim utakmica. Ako nastavimo u istom tempu, zadržaćemo publiku, koja poslije dužeg vremena dolazi u lijepom broju na naše mečeve. To je primarni zadatak u sezoni, jer dobra, agresivna Budućnost, koja se uvijek bori je magnet za publiku. Želimo sve to da objedinimo. Optimista sam, idemo korak po korak“, kazao je Brnović.

Strateg Budućnosti osvrnuo se i na prvo kolo i pobjedu nad Petrovcem.

Čuo sam i za taj podatak da Budućnost od 2019. nije pobijedila u prvom kolu šampionata. Ovaj put se to desilo. Drago mi je zbog toga, prvenstveno mi je drago da smo odigrali meč u visokom intezitetu, da smo imali minimalne padove i oscilacije, a došli smo iz evropskih utakmica. Dominirali smo, diktirali tempo. Ono što je za malu brigu, je da smo imali veliki broj šansi, šuteva, asistencija i završnih pasova koje smo morali bolje da realizujemo i odvedemo utakmicu u mirniji finiš. Važno je da smo ostvarili tri boda, uz dobru igru. Generalno smo zadovoljni prikazanim protiv Petrovca. Imaju Petrovčani čvrstu i stabilnu ekipu koja će biti veliki problem i ravnopravan takmac svim ekipama“, zaključio je Brnović.

Šef stručnog štaba Sutjeske, Miljan Radović prepušta ulogu favorita nominalnim domaćinama, ali poručuje da ima stvari kod njegovih igrača koje ga itekako hrabre.

Budućnost je u ritmu, kao i Dečić, imali su dosta takmičarskih utakmica. Nama je meč sa Tuzanima itetako značio. Vidjelo se da ovaj sastav ima potencijala, da ovi momci hoće i žele da urade sve najbolje što mogu, tako da se nadam da će ovo biti derbi na visokom nivou i da će ćemo svi, i akteri i gledaoci uživati i da će se meč završiti u našu korist“, rekao je Radović.

Sutjeska je u novu sezonu krenula remijem sa Dečićem kraj Bistrice.

Dečić i Budućnost u svojim rosterima imaju veliki broj igrača… Podgoričani igraju dobro u poslednje vrijeme. Međutim, talenat i kvalitet mojih momaka i činjenica da jedva čekaju da izađu na teren su glavni preduslov da se urade neke velike stvari“.

Radović u Lješkopolju neće moći da računa na dva prvotimca.

Imamo dovoljno igrača koji mogu da ispune ono što tražim od njih. Šteta je što u ekipi neće biti Dušana Vukovića, itekako će nam nedostajati tokom naredne tri sedmice. Opet, imao je dosta sreće jer smo mislili da je u pitanju teža povreda. Srećom, ispostavilo se da nije. Miranović se još nije opravio. Ivan Vukčević je protiv Dečića proveo sat vremena na terenu, dobro se osjeća… Ostali fudbaleri su spremni, orni i nadaju se najboljem ishodu“.

Iako se meč ne igra na našem najvećem stadionu već na DG areni, Radović očekuje odlično atmosferu.

Dosta publike je došlo na našu prošlu utakmicu. Podsjećala je atmosfera na nekadašnje utakmice u Nikšiću. Naši sugrađani su prepoznali mladost i požrtvovanje ovih momaka. Oćekujem da dosta naših navijača dođe i u Podgoricu, da bude spektakl, kako na terenu, tako i na tribinama“.

U ostalim mečevima koji su na programu danas, Jedinstvo će pokušati da osvoji prve bodove. Bjelopoljci međutim neće imati lak zadatak, pošto je povratnik u elitni rang, Bokelj, pobjedom nad Jezerom na otvaranju sezone pokazao da ne želi da ima epizodnu ulogu.

Debi iz snova u 1. CFL imao je Otrant Olimpik na gostovanju Mornaru, a sada će ponovo u goste u još jednom mjestu sa kojim dijele Jadransko more, Petrovcem.

SEMAFOR

20.00h Budućnost – Sutjeska

20.00h Jedinstvo – Bokelj

20.45h Petrovac – Otrant Olimpik

Odloženo: Jezero – Mornar

Oloženo: Dečić – Arsenal

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

http://

Standings provided by Sofascore

(lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.