Siti sezonu otvorio trofejom

0

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su trofej Komjuniti šilda pobjedom nad gradskim rivalom Mančester junajtedom poslije boljeg izvođenja penala.

Poslije 90 minuta bilo je 1:1, a onda je penalima bilo 7:6 za Građane.

Junajted je tako postao najveći gubitnik Komjuniti šilda, pošto je čak 10 puta gubio meč sa trofej. Ipak, ako je vjerovati tradiciji ni Nebeskoplavi nemaju puno razloga za slavlje. Naime, u poslednjih 13 izdanja ko god da je osvojio engleski superkup, nije osvojio Premijer ligu te sezone.

U većem dijelu gledali smo dosta neubjedljivog fudbala i relativno mirnu utakmicu, a onda smo u poslednjih 10 minuta vidjeli oba gola i veoma zanimljivu završnicu.

Prethodno, Siti je bio nešto bolji u prvom poluvremenu, a najbolju šansu imao je u 24. minutu kada je Džejms Mekadi pogodio stativu.

Junajted se poslije nekih pola sata igre oslobodio i krenuo nešto otresitije, a u drugom poluvremenu je to bilo jasno vidljivo. Najprije u 52. minutu kada je fantastičan gol postigao Bernardo Silva, ali je on poništen zbog prethodnog ofsajda.

U 75. je Markus Rašford imao čist zicer i pogodio stativu u situaciji jedan na jedan sa golmanom, ali je sedam minuta kasnije Junajted konačno poveo. Alehandro Garnačo je utrčao sa loptom u kazneni prostor i pogodio bliži ugao za vođstvo Đavola.

Djelovalo je da trofej ide na Teatar snova, ali je Bernardo Silva brzo pokvario te ambicije gradskog rivala. Riko Luis je centrirao pred gol, a Portugalac sjajno zahvatio loptu glavom i pogodio za 1:1, čime nas je odveo u penale.

U penalima je bilo 7:6, a i tu je prvi Junajted imao prednost, jer je penal promašio Bernardo Silva. Međutim, kasnije je isto učinio i Džejdon Sančo, a potom i Džoni Evans. Siti je to iskoristio i došao do prvog trofeja u sezoni.

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.