Danilović se u Hamburgu vraća u pravu formu

0

Samo još dvije pobjede dijele Olgu Danilović od povratka u prvih 100 na svijetu – posle 13 mjeseci. Najbolja srpska teniserka je krajem juna prošle godine, pred Vimbldon, bila 93, što je njen najbolji rejting u karijeri. Tri nedelje kasnije ispala je iz elite i sada se približava povratku.

Olga je sada 121. na svijetu, ali se u Hamburgu, na VTA 125, plasirala u polufinale. Savladala je prvog nosioca Egipćanku Šerif, 83. na svijetu, sa 3:6, 6:2, 6:1. Obje teniserke su imale po 12 šansi za brejk ali je Olga iskoristila tri više od protivnice.

Rivalka za plasman u finale danas u 13 časova je Mađarica Bondar, četvrti nosilac i 94. na VTA listi. Dva puta su igrale, obje imaju po pobjedu, s tim da je Srpkinja nedavno slavila u Jašiju, takođe na šljaci. Ako je savlada, Danilovićeva će se naći na pragu prvih sto. U drugom polufinalu se sastaju Holanđanka Rus (101) i Rumunka Ruse (142).

Ako Olga dođe do titule, trebalo bi da se nađe negdje oko 98. pozicije, u zavisnosti od još nekih rezultata na drugim turnirima. U svakom slučaju, eventualan trijumf bi Danilovićevoj donio jak vjetar u leđa i šansu da na narednim takmičenjima još brže napreduje. Ako zastane u polufinalu, Olga će se naći oko 110. pozicije.
Jedini minus turnira u Hamburgu je što se igra na šljaci, a Olgu već za desetak dana čekaju kvalifikacije za Ju-Es open na betonu. Međutim mnogo veći plus su odlični rezultati i šansa za povratak u prvih sto.
1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.