Udruženje podstanara: Građanski otpor je jedini istinsko suprostavljanje uništavanju države i njenih građana

0

Udruženje podstanara obratilo se građanima Podgorice gdje kritikuju aktuelnu vlast.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno.

Dragi sugrađani,

Danas želimo otvoreno i iskreno razgovarati o jednom od najvažnijih pitanja koje se tiče naših života i budućnosti naše zemlje. Program Evrope Sad 2, koji se predstavlja kao ključni korak ka ekonomskom razvoju i poboljšanju životnog standarda, u stvarnosti donosi ozbiljne izazove za obične građane Crne Gore, dok se u isto vrijeme čini da koristi samo određenim sektorima, posebno bankarskim.

Jedini stvarni benefit ovog programa čini se da će imati bankarski sektor u Crnoj Gori. Ovaj sektor, koji je u velikoj mjeri u vlasništvu stranih bankarskih konglomerata, koristiće se ovim programom kako bi povećao svoje profite. Dok se s jedne strane hvalimo ekonomskim reformama i napretkom, s druge strane, svi smo svjesni da je gotovo svaki građanin Crne Gore prezadužen i u raznim oblicima bankarskog dužničkog ropstva.

Ono što je još zabrinjavajuće jeste da će veće plate, koje se često najavljuju kao rezultat ovih programa, u praksi dovesti do povećanja cijena i potreba za većim kreditima. Životne potrebe, nažalost, diktiraju naše troškove, a inflacija neprekidno galopira, obezvrijeđujući naš novac. Umjesto da vidimo poboljšanje kupovne moći, suočavamo se sa još većim teretom dugova.

Pitanje koje se nameće je: Da li je to razlog zbog kojeg izlazite na izbore i podržavate svoje političke predstavnike? Da li je ovaj ciklus prezaduživanja i povećanja finansijskog tereta ono što zaista želite za sebe i svoje porodice? Da li je stvarno u redu da se političke odluke temelje na interesima stranih korporacija, dok se vaša svakodnevna stvarnost pogoršava?

Vrijeme je da preispitamo našu podršku i povjerenje u političke lidere koji nam nude lažna obećanja, dok u stvarnosti samo produbljuju našu finansijsku krizu. Moramo se upitati da li su ovi programi zaista u našem interesu, ili samo služe da obezbede beneficije za strane bankarske interese i njihove servilne domaće interesdžije, dok nama ostavljaju još teže uslove života i još veće dugove.

Pokret podstanara Podgorice je posvećen borbi za pravu promjenu. Ne želimo biti pasivni promatrači ili samo brojevi u statistici. Želimo stvarne, pravedne promjene koje će imati pozitivan uticaj na naše živote, a ne samo na račune stranih banaka kao i političara. Pozivamo vas da se pridružite našem naporu za kreiranje pravednijeg i stabilnijeg društva.

Građanski otpor je jedini istinsko suprostavljanje uništavanju države i njenih građana.Sve ostalo je zaslijepljenost,politička servilnost,strah.

Valjda smo kao građani više od toga

Budimo aktivni, budimo informisani i zahtijevajmo odgovornost. Samo zajedno možemo ostvariti promjene koje će donijeti pravu korist svima nama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.