Trampov kandidat za potpredsjednika: Nije tačno da Rusija prijeti evropskim zemljama, a i da jeste SAD nisu obavezne da brane Evropu!

0

Tvrdnje aktuelnih američkih vlasti da Rusija prijeti evropskim zemljama nisu tačne, ali i da je suprotno, Vašington nije obavezan da se ponaša kao branilac Evrope, izjavio je republikanski kandidat za potpredsjednika Džej Di Vens.

„Kada administracija potpredsjednice SAD Kamale Haris kaže da ‘ako ne zaustavimo Putina u Ukrajini, on će marširati sve do Njemačke’, to kao prvo, nije tačno. Drugo, šta to govori o njemačkoj odbrambenoj sposobnosti? Oni su četvrta ili peta najveća ekonomija na svijetu, i ako ne mogu da odbiju ruski napad, to ne znači da bi Amerika zapravo trebalo da služi kao čuvar Njemačke“, kazao je Vens za portal „Semafor“.

Dodaje da to znači da Njemci treba da ulažu u sopstvenu odbranu.

Sjedinjene Države, kako navodi, ne bi trebalo da služe kao zaštitnik bezbjednosti Nemačke, kao i drugih evropskih zemalja.

„Ako Tramp pobijedi na predsedničkim izborima, SAD će ojačati svoje prijateljstvo sa Evropom, ali će zahtijevati od svojih saveznika samodovoljnost, prije svega u energetskoj i bezbjednosnoj sferi“, istakao je Vens.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.