Obojene revolucije pod plaštom borbe za prirodu: Je li na djelu ekološki Majdan i pokušaj Vučićeve likvidacije?

0

Na osnovu svih dosadašnjih ekskluzivnih informacija o pozadini tzv. ekoloških protesta, koje su se sve do jedne pokazale kao potpuno tačne, sklopljen je precizan mozaik rušilačkih planova opozicije i njihovih stranih mentora, tempiran za 10. avgust, čiji je krajnji cilj fizička likvidacija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, pišu Večernje Novosti

Osnovni pravci djelovanja dogovoreni su 5. avgusta na tajnom sastanku Miroslava Aleksića i Zlatka Kokanovića, u Kokanovićevoj kući. Već sledećeg dana, Kokanovićev najbliži saradnik Nebojša Petković je na Šolakovim medijima jasno, ne ostavljajući ni trunku sumnje na šta misli, pozvao građane na masovne demonstracije koje bi vodile ka blokadama saobraćajnica i izazivanju kolapsa u funkcionisanju glavnog grada.

U sledećoj fazi, realizovanoj 7. i 8. avgusta, glavni akteri tzv. ekoloških protesta počeli su, po očiglednoj matrici izazivanja „obojenih revolucija”, da šalju difuzne poruke srpskim organima bezbednosti. Dok je, sa jedne strane, Kokanović sa naslovne strane „Danasa” pokušao da sedira javnost porukama da će protesti biti mirni i pozivom policiji da to omogući, istaknuti organizator i govornik na protestima Duško Kuzović se putem društvenih mreža obratio svim bezbjednosnim strukturama da, najkraće rečeno, stanu na stranu onih koji će 10. avgusta pokušati da stvore haos na ulicama.

Ako to nije nedvosmislen poziv na reprizu majdanskih strahota u Srbiji, neka neko pokuša da objasni šta je? Još uvijek čekamo odgovor na pitanje koji strani faktor ili faktori stoje iza toga, ali se broj mogućih i realnih odgovora sve više sužava, jer svi vrlo dobro znamo dvije stvari: 1. da nema obojenih revolucija bez stranaca, 2. kojim stranim akterima odgovara potpuna destabilizacija Srbije.

I sada ono što je najvažnije. U poslednjoj fazi plana za 10. avgust, organizatori protesta će, ukoliko procijene da se na ulici okupio dovoljan broj onih koji su spremni da pribjegnu nasilju, pozvati prisutne da se iznenada ustreme na Predsjedništvo Srbije i u sveopštem metežu pokušaju da se dokopaju, a potom i ubiju predsjednika Vučića!

Ukoliko bi im to uspjelo, putem njihovih i njima naklonjenih stranih medija pokrenuli bi kampanju neviđenih razmjera koja bi imala za cilj da prikaže kako je atentat zapravo bio plod sveopšteg stihijskog narodnog nezadovoljstva, a ne organizovanog zločinačkog poduhvata opozicije i stranaca. Kao „argumentaciju” za to bi koristili narativ da su tzv. ekološki protesti od samog početka bili autentičan narodni bunt, iako smo do sada vidjeli i dokumentovali nebrojeno primjera da su gotovo sve proteste organizovale opozicione partije i njihovi sateliti oličeni u Kokanoviću i njemu sličnima.

Novosti zaključuju – pred Srbijom je nekoliko sudbonosnih dana, koji će trajno opredijeliti njenu budućnost. Da li će nastaviti da se ekonomski i na svaki drugi način razvija ili će iz „predvorja obojene revolucije” biti uvedena u pakao ukrajinskog scenarija.

Tri tačke plana

Organizatori protesta u Beogradu 10. avgusta, predvođeni Miroslavom Aleksićem i Zlatkom Kokanovićem, sačinili su plan za izazivanje haosa i nasilja u tri tačke, dalje pišu Novosti.

Prvo, namjeravaju da izvrše blokade svih ključnih saobraćajnica i glavnih ulica u Beogradu, kako bi srpsku prijestonicu gurnuli u kolaps i onemogućili normalno svakodnevno funkcionisanje grada i život stanovnika.

Druga tačka plana podrazumijeva okupiranje pojedinih javnih površina, na kojima bi postavili šatore i proglasili „slobodne zone“.

Treći korak je prelazak sa pasivnog na aktivan oblik vršenje nasilja, kada bi se, iz „slobodnih zona“ i sa gradskih ulica, demonstranti brzo koncentrisali ispred zgrade Predsjedništva, a zatim izvršili upad, sa krajnjim ciljem da izvrše linč i ubiju predsjednika Vučića.

Ukoliko bi realizovali cjelokupan plan, posebno atentat na Vučića, organizatori Majdana u Beogradu smatraju da bi vrlo brzo mogli da preuzmu sve poluge vlasti u zemlji, naročito zbog toga što bi za to imali i podršku dijela međunarodne zajednice.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.