Kalić: Očekujem da odemo do kraja

0

Kadetska muška košarkaška reprezentacija Crne Gore će u Skoplju od danas do 17. avgusta učestvovati na B prvenstvu Evrope.

Naši kadeti kompletne pripreme odradili su u Tivtu, a tokom pripremnom meča odigrali su osam kontrolnih mečeva – ostvarili su polovičan učinak protiv Srbije, upisali dva poraza od Hrvatske, dva puta savladali su Sjevernu Makedoniju, te Bosnu i Hercegovinu, kao i U18 selekciju Saudijske Arabije.

Nakon napornih priprema, selektor Demir Kalić sa dosta optimizma očekuje predstojeći šampionat.

Okupili smo se 27.juna u Tivtu i od tada iskoristili period da vrijedno radimo i odigramo osam kontrolnih utakmica. Raduje me što su momci pokazali karakter i određeni kvalitet sa reprezentacijama Hrvatske i Srbije, koje su učesnice A divizije – kazao je selektor Crne Gore Demir Kalić.

Crna Gora je u grupi B, gdje su još Holandija, Island, Češka, Luksemburg i Kipar, a premijerni meč ,,crveni“ igraju danas (16 časova) protiv Island.

Očekuje nas nimalo naivna grupa, jer znamo koliko Holandija, Češka i Islanda ulažu u razvoj košarke. Ali, isto tako mislim da ovi momci imaju kvalitet i karakter da odu do kraja i da ovoj selekciji vratimo mjesto u A diviziju, gdje nam je i mjesto – naglasio je Kalić, u čijem stručnom štabu su tim menadžer Aleksa Popović, treneri Stefan Miličković i Miloš Rovčanin, kondicioni trener Marko Jevremović i fizioterapeut Medo Spahić.

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.