Olimpijske igre: Rukometaši Slovenije prvi put među četiri najbolje ekipe

0

Meč četvrtfinala Olimpijskih igara bio je istorijski i za rukometaše Slovenije i za njihove rivale iz Norveške, pošto ni jedna od ove dvije države nikada nije imala mušku ekipu u polufinalu najvažnijeg sportskog takmičenja na svijetu. Na kraju su Janezi dosanjali svoje snove, više nego zasluženo – 33:28.

Poslije rezultatske klackalice na startu duela, Slovenci su napravili seriju od tri gola i tako došli do prednosti od 10:7. Rukometaši koje sa klupe predvodi Uroš Zorman su uspjeli da ovu prednost zadrže do kraja prvog dijela meča i da na veliki odmor odu sa četiri gola viška (16:12).

U drugi dio meča su Slovenci ušli na krilima dobre igre u prvom poluvremenu, pa su brzo stekli i prednost od pet golova razlike. Međutim Norvežani su pred kraj meča krenuli da igraju bolje u napadu i minus su sveli na svega dva gola.

Ipak, više do toga nisu mogli, Slovenci su uspjeli da vrate svoju igru u napadu i tako ponovo pobjegnu rezultatski Vikinzima, za koje na ovom meču više nije bilo rezultatskog povratka, tako da su morali da okončaju svoje učešće na olimpijskom turniru ponovo u četvrtfinalu.

Do velike pobjede Sloveniju su vodili sjajni Aleks Vlah sa 11 golova i Blaž Janc sa osam pogodaka.

Kod Norveške je najefikasniji bio Aleksander Blonc sa sedam golova.

Slovenci će u polufinalu igrati sa Dancima, dok Španci idu na Njemce.

REZULTATI

Egipat – Španija 28:20p.p.

Njemačka – Francuska 35:34p.p.

Danska – Švedska 32:31

Norveška – Slovenija 28:33

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.