Stejt departmenta: SAD su uvijek branile Izrael i nastaviće da ga brane

0

Sjedinjene Države su uvijek branile Izrael i nastaviće da ga brane ako ga napadne Iran ili njegovi saveznici, rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

U intervjuu za „Foks njuz“, Miler je istakao da Vašington vidi kako Iran i njegovi saveznici nastavljaju da sprovode „nekoliko terorističkih akcija“ protiv Izraela i izraelskog naroda, zbog čega su SAD prinuđene da preduzmu mjere odmazde protiv snaga koje destabilizuju taj region.

„Uvijek smo bili jasni da ćemo braniti Izrael od terorizma. Ono što pokušavamo da uradimo jeste da prekinemo ciklus nasilja i sukoba koji nastavljaju da ugrožavaju mir i stabilnost svih na Bliskom istoku“, kazao je Miler i dodao da Vašington istovremeno pokušava da „spriječi eskalaciju tog sukoba diplomatskim pregovorima“.

Portparol je istakao da SAD sa Izraelom njeguje „bliske odnose“ i da „Vašington čvrsto podržava pravo Izraela da se brani“.

Prema njegovim riječima, Sjedinjene Države će nastaviti da štite ne samo Izrael, već i američke interese i trupe u regionu i zahtijevaće „odgovornost od onih koji prijete“ američkom osoblju, koje radi na Bliskom istoku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.