PEJOVIĆ ILI RAKČEVIĆ? Savez još nije sklopljen, a prve turbulencije na pomolu: Trka za nosioca liste počela!

0

Nekoliko medija danas je najavilo moguće formiranje predizbornog pakta između podgoričke Ura-e i grupe odbornika okupljene oko Jakova Milatovića koje je u dosadašnjem periodu predvodila Nađa Ljiljanić. Iako je portal „Vijesti“ u prvi plan kao potencijalnog nosioca stavio Luku Rakčevića, aktuelnog zamjenika gradonačelnice, dogovor oko nosioca liste još uvijek nije ni blizu. Prema informacijama koje je plasiralo nekoliko portala, Rakčević ima konkurenciju u vidu poslanice nezavisnog kluba poslanika Jevrosime Pejović, koja je otvorena istakla spremnost da preuzme odgovornost za liderstvo na listi.

IZ PzPG TVRDE DA IMAJU BOLJI REJTING, URA SE POZIVA NA INFRASTRUKTURU

Iako je po nezvaničnim anketama Milatovićev Pokret za Podgoricu popularniji od Građanskog pokreta URA u Podgorici, to očigledno neće biti odlučujući argument. Građanski pokret URA se u pregovorima sa Milatovićem i Jevrosimom Pejović poziva na svoju stranačku infrastrukturu, za koju kažu da je najbolja – upravo u Podgorici. Dok sa druge strane grupa odbornika lojalna Milatoviću, koja je glasala za DPS inicijativu o rušenju vlasti, nije operacionalizovala svoje organizacione potrebe. I za sada ostaje samo grupa odbornika, što je po mišljenju članova URE nedovoljno da dobiju prvo mjesto na listi. U GP URA navodno smatraju da će imati problema da motivišu članstvo stranke da radi za Pejović, saznaje Borba.

RAKČEVIĆ SE POZIVA NA PODRŠKU „VIJESTI“, PEJOVIĆ NA SVOJE STRUČNE REFERENCE?

Prema nezvaničnim informacijama koje je objavio portal PRESS koji se takođe bavio ovom temom, poslanica Jevrosima Pejović je očekivala da bude kandidatkinja za novu gradonačelnicu, smatrajući da je za tu poziciju kandiduju sve stručne, profesionalne i političke reference.

U biografiji koja objavljena na sajtu Skupštine Crne Gore, Jevrosima Pejović je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, dok je studije iz oblasti geštalt psihoterapije završila na Gestalt Psychotherapy Training Institute Malta. Usavršavala se na Univerzitetu Sigmund Frojd u Beču, kao dobitnica stipendije Vlade Austrije (OeAD). Ima deset godina radnog iskustva u oblasti zapošljavanja i rada. Takođe se navodi i da je radila na poziciji generalne direktorice Direktorata za rad i zapošljavanje u Ministarstvu ekonomskog razvoja. Bila je šefica pregovaračke grupe za poglavlje 19 – socijalna politika i zapošljavanje. Usavršavala se u Zavodu za zapošljavanje Austrije i u Institutu za istraživanje ženskih politika, Washington D.C. Alumnista Stejt departmenta.

Na sajtu Glavnog grada kao ni na sajtu Građanskog pokreta URA, nema biografije Luke Rakčevića.

Prema nezvaničnim informacijama snažnu podršku Rakčeviću pruža medijski koncern Vijesti, koji je danas u udarnom tekstu skoro pa nametnuo Rakčevića kao nosioca liste.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.