Rusi uništili 11 ukrajinskih dronova

0

Ruski PVO sistemi su tokom noći spriječili još jedan pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad na teritoriji Ruske Federacije i presreli i uništili jedanaest ukrajinskih dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Konkretno, iznad Belgorodske oblasti su uništena tri drona, četiri iznad Kurske oblasti, dva iznad Voronješke oblasti i dva iznad Rostovske oblasti.

Pritom, ruski artiljerci grupe trupa Sever su uništili neprijateljska uporišta, posade dronova i pešadiju Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajinska vojska gotovo svakodnevno napada pogranične i centralne regione Rusije uz pomoć dronova, međutim, ruski sistemi PVO sprječavaju napade. Napadu su najčešće izložene pogranične oblasti – Belgorodska, Kurska, Brjanska i Krim.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je poručio da zarad bezbjednog života građana Rusije mora da se stvori bezbjednosna zona, odnosno teritorija sa koje neprijateljska vojska ne bi mogla da nanosi udare na teritoriju Rusije.

(RT BALKAN)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.