Ukrajinska vojska pretrpjela poraz prilikom pokušaja upada u Kursku oblast

0

Ukrajinska diverzantsko-obavještajna grupa pretrpjela je poraz i povukla se na svoju teritoriju nakon što je pokušala da napadne Kursku oblast, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Danas je neprijatelj ponovo pokušao da upadne na teritoriju Kurske oblasti Ruske Federacije. Neprijatelju je nanijet poraz artiljerijskom vatrom, udarima vojne avijacije i upotrebom jurišnih bespilotnih letjelica“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pretrpjevši gubitke, Ukrajinci su se povukli na svoje položaje i to nakon što su ih, na granici Rusije, blokirale jedinice ruske vojske.

Prethodno je rusko ministarstvo objavilo da jedinice ruske vojske i graničari odbijaju napade ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti, a na područje borbi na državnoj granici Rusije i Ukrajine u ovoj oblasti poslate su i rezervne jedinice.

„Trupe koje pokrivaju državnu granicu, zajedno sa jedinicama graničnih trupa FSB Rusije, odbijaju napade i gađaju neprijatelja u zoni državne granice i rezervi u Sumskoj oblasti“, navodi se u saopštenju.

Prema izvještaju, ukrajinska vojska je od 8 časova jutros pomoću gotovo 300 vojnika i uz podršku 11 tenkova i 22 oklopna vozila izvela napade na ruske položaje u Kurskoj oblasti.

Oružane snage Rusije uništile su šest tenkova, dva oklopna vozila pešadije, četiri oklopna transportera i tri vozila „kozak“ koje su ukrajinske snage koristile u napadu.

Prethodno je pogranična služba FSB Rusije saopštila da je odbila oružanu provokaciju na granici Kurske oblasti.

Pripadnici obavještajne službe primetili su da su pogranična naselja u ovoj oblasti bila pod vatrom.

Podsjećanja radi, ranije tokom dana vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksej Smirnov je na svom Telegram kanalu napisao da ruske snage bezbjednosti nisu dozvolile prodor ukrajinskih jedinica na teritoriju RF.

„Danas iz Sudžanskog i Korenjevskog okruga stižu informacije o pokušajima Oružanih snaga Ukrajine da se probiju na teritoriju Kurske oblasti. Vojnici Granične službe FSB i Oružanih snaga RF spriječili su proboj granice“, napisao je on.

(RT Balkan)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.