Pepić: Problem za naše društvo nastao je kada su neki političari poslije 30. avgusta počeli da ostvaruju dječačke snove

0

Građanski aktivista Dževdet Pepić, gostujući u Info plusu na Adria televiziji, izjavio je da je problem za naše društvo nastao kada su neki političari poslije 30. avgusta počeli da ostvaruju dječačke snove.

“Dobro je što se rekonstruisala Vlada, dobro je što su ZBCG i BS ušli u istu, a jedino što smeta jeste preglomaznost. Imamo preglomazan izvršni aparat, sa 31 članom i sa nekim nepotrebnim resorima“, rekao je Pepić.

Očekuje da će Vlada da traje, jer je podržava veliki broj poslanika.

„Rekonstrukcija je bila potrebna, da li je trebala sa ovolikim brojem članova, mislim da je u pitanju zadovoljenje partijskih interesa”, kazao je Pepić.

Pepić je napomenuo da građani više očekuju, kao i da je PES najveći broj glasova dobio na osnovu programa Evropa sad.

“Građani su u najvećem dijelu razočarani, a pred nove izbore biće najteže da ih ubijede da izađu i glasaju. Trenutno najviše raste partija apstinenata, to je najveća partija. Građani su izgubili nadu kako dalje, skoro će četiri godine. Iskreni borci za sistemske promjene i oni koji su se borili protiv DPS-a, najveći su gubitnici”, istakao je Pepić.

Kada je program Evropa sad 2 u pitanju, naveo je da građanima raste neto, a ne bruto plata.

“Ja sam čovjek koji govori ‘nemojte mi povećavati platu, samo vratite cijene koje su bile’. Dovoljno je obići markete i velike centre, sve je datično poskupilo. Nije problem da li će imati više, nego koliko ćeš sa tim da kupiš. Spajić je veliki profesionalac u onome što je radio, a mislim da bi neki potezi mogli da ugroze ekonomsku stabilnost naše zemlje. Treba na vrijeme upozoriti Vlada – država nije kupovanje i prodavanje akcija”, upozorio je Pepić.

Tvrdi da u našem društvu ima novca, samo se neadekvatno raspolaže.

“Imamo 700 više službenih automobila nego prije četiri godine. Veliki je problem i bode oči, naši političari idu na Olimpijade i sportske događaje, pa neka idu, ali je degutantno objavljivanje slika. Znate kad je nastao problem za naše društvo? Kad su neki političari poslije 30. avgusta počeli da ostvaruju svoje dječačke snove”, rekao je Pepić.

Pepić je ocijenio da su u Podgorici problem izazvali odbornici u okviru PES-a.

“Naš problem je veliki broj stranaka. Ko koga može danas ubijediti da izađe na birališta. Tu će biti velika trka za odbornička mjesta, ali se postavlja pitanje šta građani dobijaju”, kazao je Pepić.

Naveo je da se mnogi bave politikom da bi obezbijedili sebe i svoju porodicu.

”Neka imaju predsjednik i premijer velike plate, ali neka obezbijede da građani dobro žive. U Podgorici će biti mala izlaznost, to će nam pokazati izbori. Onda će tu biti presipanja glasova i moraće se formirati neka koalicija”, zaključio je Pepić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.