Resor Tamare Vujović bez mišljenja o Pavlu Bulatoviću: Predlog programa nije dostavljen od Skupštine Glavnog grada

0

Ministarstvo kulture i medija nije dalo mišljenje na predlog da se jedna od ulica u Podgorici imenuje po nekadašnjem ministru odbrane Pavlu Bulatoviću, jer za to nema zakonskog osnova.

“Imajući u vidu odredbe i duh Zakona o spomen-obilježjima, naročito propisanu proceduru davanja saglasnosti, Ministarstvo kulture i medija nema zakonskog osnova za davanje mišljenja u konkretnom slučaju imajući u vidu da će se odnosni predlog eventualno razmatrati ukoliko bude sastavni dio Predloga programa podizanja spomen-obilježja”, kazali su Vijestima iz resora na čijem je čelu Tamara Vujović (Demokrate), odgovarajući na pitanje “Vijesti” kakav je njihov stav o predlogu za imenovanje ulice po Bulatoviću, koji im je dostavljen na izjašnjavanje krajem aprila.

Iz Ministarstva kulture i medija podsjećaju da se Predlog programa (podizanja spomen obilježja) dostavlja ovom organu od Skupštine Glavnog grada, radi davanja saglasnosti u odnosu na vrijednosti propisane Zakonom o spomen obilježjima, koji je dužan da ga razmotri i da donese odgovarajući akt najkasnije u roku od 60 dana od dana dostavljanja.

„Kako predmetni Program od strane Skupštine opštine Glavnog do sada nije dostavljan ovom ministarstvu, Ministarstvo kulture i medija nije imalo zakonski osnov za bilo kakvo postupanje, niti davanje mišljenja (o predlogu da ulica nosi ime Pavla Bulatovića). Ako predmetni predlog bude dostavljen ovom ministarstvu od strane Skupštine opštine Glavnog grada kroz Predlog programa za podizanje spomen obilježja Ministarstvo kulture i medija će shodno zakonskoj proceduri isti razmatrati“, zaključili su iz Ministarstva.

Predlog da Pavle Bulatović dobije ulicu u Podgorici, Savjetu za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova Skupštine glavnog grada uputili su odbornici Demokrata Mitar Vuković i Vladimir Čađenović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.