Smajlović: Sprečavanje zvaničnika Srbije da odaju poštu srpskim žrtvama novi je i modernizovani oblik poništavanja srpskih žrtava i srpskog stradanja

0

„Evropska unija ima nešto što se zove ′pravo da budeš zaboravljen′, koje ne postoji drugde u zapadnom svijetu i čest je predmet kritike i osporavanja. To je pravo pojedinca da, posle određenog broja godina, od virtuelnog svijeta sakrije neprijatne podatke o sebi i tako zaštiti svoju reputaciju“, izjavila je za RT Balkan, kolumnista i politički komentator Ljiljana Smajlović.

Po njenim riječima, „sprečavanje zvaničnika Srbije da odaju poštu srpskim žrtvama novi je i modernizovani oblik poništavanja srpskih žrtava i srpskog stradanja, odnosno njihovog postepenog odstranjivanja iz službenog pamćenja“.

„To je istovremeno i otvaranje novih frontova protiv Srbije, kopanje po starim ranama ne bi li se otvorile nove. Svima je u startu jasno da Srbija tu ne može da bira, prinuđena je da se bori protiv pokušaja okolnih država, nacija i teritorija da sebi daju ′pravo da zaborave′ genocid i ratne zločine nad Srbima. Kad to Srbija ne bi radila, ne bi bila država ni srpskog, ni drugih naroda koji u njoj žive. Ratni zločini po međunarodnom pravu ne zastarijevaju, to je univerzalno pravilo“, kaže Ljiljana Smajlović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.