Svjetski šampioni opravdali ulogu favorita: Njemci prvi polufinalisti OI

0

Pobjeda reprezentacije Njemačke u prvom četvrtfinalu Olimpijskih igara, savladana je reprezentacija Grčke rezultatom 76:63!

Odbrana Njemačke je odlučila ovaj duel, posebno u drugom poluvremenu, tačnije u poslednjih 15 minuta kada je bilo jasno ko je kvalitetniji protivnik.

Fantastično je krenula ekipa Grčke u ovaj meč, pronalazili su rješenja u napadu i poveli sa 10:2 zahvaljujući snažnoj odbrani. Odigrali su Grci fenomenalno ovu četvrtinu, iznenadili aktuelnog svjetskog šampiona, a posle trojke Nika Kalatesa bilo je 21:9.

Oporavili su se Njemci. Dva Vagnera, Bonga i Timan su uspijevali da pronađu put do koša Grka, zaigrali su dobru odbranu, a onda i serija 5:0 preko Vojtmana i Šredera za 33:32 za Grke.

Egal do kraja poluvremena, a u trećoj četvrtini odlične odbrane i jednih i drugih. Posle poena Vokapa bilo je 47:42 za Helene, ali uslijedila je nova serija Njemaca koji nisu dali protivniku da se odvoji.

Posle trojke Bonge i zakucavanja Vagnera bilo je 47:47, a Njemci konkretniji do kraja četvrtine, vidjelo se da imaju više snage i koncentracije kada je to bilo potrebnije, a na startu poslednje dionice već je bilo maksimalnih +9 (61:52) posle novih poena fantastičnog Franca Vagnera.

U pet minuta poslednje četvrtine gledali smo borbu samo dva strijelca, Janisa sa jedne i Vagnera sa druge strane, a nevjerovatno da je bilo samo 8 postignutih poena (po četiri na obe strane) posle prvih 5 minuta ove dionice.

Johanes Timan je taj koji je prekinuo seriju pomenute dvojice, Njemci su opet otišli na +9 na samo 4 minuta do kraja utakmice. Maksimalnih 10 poena viška je bilo posle novih poena izuzetnog Franca Vagnera, a Grci nisu imali načina da stignu do koša Njemaca.

Posle trojke koju je postigao Denis Šreder bilo je 72:57 i praktično je tada dao odgovor na pitanje pobjednika na dva minuta do kraja utakmice.

Franc Vagner je bio najefikasniji kod pobjednika sa 18 poena, imao je 3 skoka i 3 ukradene lopte. Šreder je dodao 13 poena i 8 asistencija, a Timan je imao 10 poena.

Janis 22 poena kod Grka, Vokap 12.

(Sportske net)

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.