Dukić: Ponosan sam, nadam se da ću u budućnosti dobiti šansu za popravni

0

Milivoj Dukić je Olimpijske igre u Parizu završio na 14. mjestu takmičenja u jedriličarstvu. Crnogorski takmičar imao je podijeljena osjećanja nakon završetka takmičenja i izrazio žal što su nepovoljni uslovi otkazalili poslednje dvije regate tako da nije dobio šansu da se bori za finale.

Malo neočekivano, ali eto, na nesreću zbog loših vremenskih prilika, to jest nedostatka vjetra, nismo uspjeli da završimo te posljednje regate, tako da rezultat ostaje od juče. Završavam Olimpijske igre kao 14. plasirani, ujedno je to i moj najbolji plasman na Igrama. Jedno je sigurno, zaista mogu da budem ponosan i srećan na ovaj rezultat prije svega, jer je ovo bio dug i težak, jako težak proces spojen sa onim olimpijskim ciklusom iz Tokija„, rekao je Dukić.

Dukić je u Parizu odradio svoje četvrte Olimpijske igre.

Bilo je za mene ekstremno teško opstati na ovom nivou sporta, ali evo, zaista sam pokazao i sebi da sam zbilja među najboljima i svjetskim prvacima i takmičarima koji imaju medalje sa svih najjačih svjetskih takmičanja, maltene sam završio na istom broju bodova. Falilo je iskustva u određenim situacijama za ulazak među deset najboljih i toj borbi za medalje. Regate koje sam odjedrio, drugo, treće, sedmo mjesto su pokazatelj da sam apsolutno konkurentan u samom svjetskom vrhu i da sam mogao s pravom da se nadam i vrhunskom rezultatu. Opet ponavljam, to je sport, nadam se da će biti prilike u budućnosti za popravku i za još bolji plasman„, rekao je najuspješniji crnogorski olimpijac.

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.