Milatović čestitao dan opština Plužine i Petnjica

0

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je srdačne čestitke povodom Dana opštine Plužine predsjedniku opštine Slobodanu Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Petru Mitriću, odbornicama i odbornicima i svim stanovnicima Plužina.

„Ovaj dan je prilika da se podsjetimo na hrabrost, neustrašivost i odlučnost Pivljanki i Pivljana koji su tokom Narodnooslobodilačke borbe dali ogroman doprinos u izgradnji države i društva na ključnim idejama antifašizma. Velike žrtve koje je Piva podnijela u Drugom svjetskom ratu opomena su da univerzalne vrijednosti mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja nemaju cijenu i da ih moramo čuvati kao iskonske vrijednosti našeg društva”, kazao je on.

Prema njegovim riječima raskošni prirodni potencijali parka prirode „Piva“ i bogatstvo resursa Plužina obezbjeđuju da se na održivim osnovana razvija energetika, poljoprivreda, seoski i avanturistički turizam, što doprinosi ekonomskom prosperitetu ovog kraja, ali i čitave Crne Gore.

“Sinhronizovanim djelovanjem lokalne i državne vlasti, ulaganjem u infrastrukturu, jačanjem regionalne povezanosti, uz dalje snaženje privredne i turističke aktivnosti, Plužine imaju šansu da dodatno unaprijede kvalitet života stanovnika ovog kraja”, kazao je on.

Dodaje da izvrsni ljudski i intelektualni kapital koji je Piva iznjedrila, po čemu je ovaj kraj prepoznat, omogućava da gradimo bolju i prosperitetniju budućnost za generacije koje dolaze.

“U to ime, uz uvjerenje da u instituciji Predsjednika imate partnera za sve konstruktvine ideje, još jednom vam upućujem najsrdačnije čestitke povodom Dana opštine“, stoji u čestitki Milatovića.

Čestitka povodom Dana opštine Petnjica

Milatović je uputio srdačne čestitke povodom Dana opštine Petnjica predsjedniku opštine Samiru Agoviću, predsjedniku Skupštine opštine Mehmedu Adroviću, odbornicama i odbornicima i svim stanovnicima Petnjice.

„U Petnjici se brižljivo čuva i baštini temeljna vrijednost našeg društva – multietnički, multikulturalni i multikonfesionalni sklad. Ova mlada crnogorska opština posjeduje brojne potencijale za razvoj poljoprivredne i turističke djelatnosti. Bihorski kraj, zahvaljujući bogatoj kulturnoj baštini i prirodnim resursima, prepoznat po gostoljubivosti vrijednih domaćina i domaćica, ima potencijal da značajno doprinese cjelokupnom razvoju crnogorskog sjevera”, istakao je Milatović.

Da bi to ostvarili, naglašava, potrebna je snažnija podrška državnih vlasti kako bi realizacijom ključnih infrastrukturnih projekata, otvaranjem novih radnih mjesta i intenziviranjem investicionih aktivnosti, Petnjica postala mjesto iz kojeg se više neće odlaziti.

“Brojna petnjička dijaspora, promocijom i ulaganjima u svoj rodni kraj, može dati dodatnu vrijednost ovom mjestu i pozicionirati ga na mapi glavnih turističkih destinacija našeg sjevera, što će doprinijeti sveukupnom društveno-ekonomskom prosperitetu. Uz najbolje želje i uvjerenje da će Petnjica biti mjesto u koje se sa zadovoljstvom vraća i ostaje, svim građankama i građanima Petnjice još jednom upućujem najsrdačnije čestitke povodom Dana opštine”, stoji u čestitki Milatovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.