Crnogorci savladali Sjevernu Makedoniju u prvom prijateljskom meču

0

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore slavila je protiv Sjeverne Makedonije rezultatom 3:1 (31:29, 25:22, 22:25, 25:20) u prvoj pripremnoj utakmici za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Sjeverna Makedonija povela je na startu prvog seta, gosti su održavali prednost do sredine ovog dijela igre, a onda je uslijedila dobra igra i odgovor naših momaka, koji su uspjeli da stignu minus i i završnicu ovog seta učine neizvjesnom, koju su kapiten Vojin Ćaćić i saigrači uspjeli da realizuju u svoju korist za vođstvo u setovima (31:29).

Odličan nastavak igre u drugom setu za Crnu Goru. Vođstvo 7:3 na startu natjeralo je klupu Makedonaca da reaguje tajm-autom. Međutim, to nije zaustavilo momke Ivana Joksimovića koji su povećali svoju prednost (15:8). Uslijedila je serija poena gostiju, koju je tajm-autom prekinuo selektor Crne Gore, nakon kojeg su naši odbojkaši mirno privelu set kraju (25:22).

Izjednačena igra bila je u trećem i četvrtom setu. Treći dio igre pripao je Makedoncima, koji su napravili prednost 17:15 i uspjeli da osvoje set rezultatom 25:22. Naši seniori nisu dozvolili da meč ode u peti set, iako je rezultat u četvrtom setu bio neizvjestan do samog finiša, uspjeli su da slave 25:20 za konačnih 3:1.

U našoj selekciji kapiten Vojin Ćaćić osvojio je 19 poena, u stopu ga je pratio Ivan Zvicer sa 17, dok je Bojan Strugar osvojio 13. Kod Makedonaca, kapiten Nikola Gjorgijev osvojio je 24 poena.

Na dogovor selektora, odigran je i peti set u kojem je Crna Gora slavila 25:16, a selektor Joksimović pružio je šansu svim igračima u prvoj provjeri protiv Sjeverne Makedonije.

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.