Srećna i zadovoljna: Deset malih stvari koje život čine ispunjenim

0

Uvijek je važno da nekog obradujete i usrećite, ali je najvažnije da počnete od sebe. Sreća nije nešto što odlažete za budućnost – to je nešto što stvarate u sadašnjosti.

Zbog gore navedenog, od danas počnite da:

 

Cijenite ono što ima

Sreća je tu, ako želite da ona tu i bude. Potrebno je samo da vidite da je ona umotana u ljepotu i nježno sakrivena između sekundi vašeg života. Ako nikada ne zastanete da je primijetite sigurno ćete je propustiti.

 

Fokusirajte se samo na stvari koje su zaista bitne

Sama činjenica da ste ovdje, da ste na ovoj planeti, da ste živi, božansko je čudo i ne biste trebali provoditi vrijeme na samosažalijevanje! Svaki trenutak koji imate je poklon pa je zbog toga bitno da se fokusirate na trenutke i stvari koji su vašem srcu zaista bitni.

 

Definišite svoj lični smisao života i pratite ga 

Šta je smisao života? Šta god vi želite da bude. Nemojte se bojati neuspjeha; strahujte od životne prosječnosti koja nastaje zbog manjka truda i posvećenosti. Postoji tako mnogo ljudi koji će vam reći da nešto “ne možete” uraditi ili postići. Ono što trebate uraditi jeste da se okrenete i kažete: “Samo me gledajte!”

 

Prihvatite životne izazove

Naći se izvan “utabanog” puta, s vremena na vrijeme, može biti zbunjujuće te se možete osjećati kao da ste izgubili svoj kompas. Međutim, činjenica je da takvi “izleti” jačaju duh i pomažu vam da pronađete nove načine da postanete mentalno snažniji. Na kraju, imajte na umu da iz teških situacija uvijek izlazite mudriji, zreliji i snažniji.

 

Pronađite ravnotežu koja vam dozvoljava da budete ono što zaista i jeste

Vaša najgora bitka je između onoga što znate i onoga što osjećate. Jedna od najtežih odluka koju ćete ikada morati donijeti je kada morate ostati na mjestu i još više se potruditi ili kada trebate “pokupiti” svoja sjećanja i produžiti dalje. Ponekad morate izaći izvan okvira osobe kakva ste bili i zapamtiti osobu kakva ste trebali biti, osobu za koju ste sposobni da budete i osobu kakva zaista jeste.

 

Volite svoje tijelo dovoljno da se brinete o njemu

Vi ste predivni, ali imajte na umu da to neće svako vidjeti. Nikada se nemojte sramiti sebe, samo zato što ste rođeni u vašoj koži. Možete s njom raditi šta vas je volja, ali nikada nećete uspjeti da pobjegnete iz nje. Zbog toga je bitno da je prihvatite, brinete se o njoj i naučite da je volite.

 

Ograničite svoje vrijeme sa negativnim osobama

Ne možete donijeti (ni donositi) pozitivne odluke do kraja svog života bez okruženja koje te odluke čini jednostavnim, prirodnim i prijatnim. Zato zaštitite svoj duh i potencijal od kontaminacije ograničavajući vrijeme koje provodite sa negativnim osobama.

 

Ponašajte se prema svima onako kako želite da se oni ponašaju prema vama

Budite svjesni svog stava i svojih djela. Možda ste sada na vrhu svijeta i osjećate se nedodirljivo. Možda imate sve alate na raspolaganju da uradite ili kažete štagod želite. Ali zapamtite, život je krug – sve se vraća i, na kraju, plaća.

 

Postavite dobar primjer

Ako želite da osnažite i ohrabrite druge u svom životu, morate sami početi da tako živite i da se ponašate. Nikada niste previše stari da postavite novi cilj ili da sanjate novi san. Vjerujte u ono što želite do te mjere da nema drugog izbora nego da to postane vaša stvarnost. I nemojte se nikada porediti s nekim; ostanite fokusirani na svoj lični put i ostavite trag iza sebe.

 

Prihvatite ono što je sada i živite za mogućnosti koje su pred vama

Nemojte nikada gubiti vrijeme pitajući se šta je moglo biti. Zabavite se razmišljanima o tome šta bi moglo biti i vjerujte da će vas, na koji god način da se odigra, oduševiti da ono što je moglo biti nikad se nije ostvarilo

(minimagazin)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.