Šehović: Kritičari programa Evropa Sad 2 žele da uslijed posljedica globalnog poskupljenja plate ostanu iste

0

Globalna poskupljenja i velika inflacija koja je nakon pandemije korona virusa i rata u Ukrajini pogodila sve zemlje regiona, Evropske unije, a i šire, nije zaobišla ni Crnu Goru, kazao je Armen Šehović, poslanik Pokreta Evropa sad.

“Čak je u pojedinim zemljama Evropske unije i regiona inflacija i mnogo veća, a plate se ni približno nisu uvećavale kao u Crnoj Gori. Da je dinamika rasta plata bila kao za vrijeme vladavine DPS-a, odavno bi se u Crnoj Gori desio socijalni bunt. Stoga, jedini odgovor na globalna poskupljenja jeste podizanje zarada na održiv način”, kazao je Šehović.

Sa druge strane, dodaje on, očigledno da kritičari programa Evropa Sad 2 žele da uslijed posljedica globalnog poskupljenja plate ostanu iste ili možda budu na nivou minimalnih od 222 eura i prosječnih oko 500 eura.

“Pogrešne procjene kritičara programa Evropa Sad 2 koji su predviđali ukidanje fonda PIO, povećanje PDV-a, prodaju državne imovine i zaduženja za tekuću potrošnju, nisu ih obeshrabile da nastave sa osporavanjem održivog plana za povećanje zarada i penzija”, navodi Šehović.

Prema njegovim riječima, po zvaničnim podacima rast crnogorske ekonomije je među najvećim u Evropi, a imamo suficit budžeta za prvu polovinu godine i smanjenje javnog duga u odnosu na BDP, dok se uvećavaju plate i penzije.

“To je najbolji dokaz koliko je aktuelna Vlada superiorna u odnosu na kritičare”, zaključio je Šehović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.