Imate strah od komunikacije sa ženama? Lansiran chat-bot koji pomaže muškarcima da prevaziđu taj strah

0

Komunikacija sa suprotnim polom je, u savremenom svijetu, i pored svih društvenih mreža i mesindžera, i dalje „Ahilova peta“ mnogih muškaraca. Ali, jedan od njih se dosjetio kako da pomogne svima onima koji muče muku sa upoznavanjem sa devojkama i kreira virtuelnog pomoćnika, i to na Telegramu.

Ruski chat-bot bi mogao biti revolucionarni alat

AI Girlfriend je čet-bot koji je kreiran na ruskom mesindžeru Telegram i njegova osnovna funkcija jeste uvježbavanje adekvatne komunikacije sa suprotnim polom. Alat je baziran na naprednim algoritmima vještačke inteligencije i u potpunosti oponaša ponašanje djevojaka prilikom dopisivanja. Kako on tačno funkcioniše objasnio je njegov kreator, student biotehnologije Timur Abdjušev, u intervjuu za jedan ruski medij.

„Korisnik bira profilnu sliku AI djevojke sa kojom želi da se dopisuje i nakon toga između njih kreće komunikacija. Vještačka inteligencija analizira unijeti tekst (dobijenu poruku) i odgovara korisniku glasovnom porukom“, rekao je Abdjušev.

„Nemoguće je razaznati da je u pitanju chat-bot. AI djevojka umije i da se naljuti, i da pokaže svoja osjećanja, pa i da se posvađa ili ponaša razmaženo“, dodao je on.

Lično iskustvo poslužilo kao inspiracija

U prvih nekoliko dana od lansiranja, ovaj „ljubavni“ chat-bot je privukao pažnju više od 10 hiljada usamljenih muškaraca. Kako je i sam kreator naveo, ciljna grupa njegovog AI alata bili su pripadnici jačeg pola uzrasta između 20 i 28 godina, koji nailaze na poteškoće u komunikaciji sa djevojkama ili se stide da započnu razgovor zbog straha da će naići na „zid“ sa druge strane. Otkud ideja za ovakav projekat? Abdjušev navodi da se nekada i on susretao sa sličnim problemima.

Kako sam kaže, nije ni sanjao da će njegova ideja doživjeti ovakvu popularnost i preko noći postati veoma tražena među muškarcima. Osim komunikacije sa AI djevojkama, u „prozoru“ chat-bota postoji i poseban taster anonimne psihološke podrške, koji kad korisnik pritisne, može stupiti u kontakt sa stručnim licem i potražiti pomoć ukoliko se osjeća usamljeno.

 

(rt.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.