Ibrahimović primio Rajnke, ambasadorka SAD dala nalog: Doprinesite da cijela Vlada bude u potpunosti posvećena evroatlantskim ciljevima

0

Potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke.

“U razgovoru je ukazano na odlične bilateralne odnose i tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i SAD, dodatno osnaženo NATO savezništvom”, saopšteno je iz ministarstva.

Ibrahimović je izrazio zadovoljstvo što je prvi zvanični sastanak nakon stupanja na dužnost imao upravo sa američkom ambasadorkom, istakavši snažno partnerstvo i kontinuiranu podršku koju SAD pružaju Crnoj Gori na njenom razvojnom putu.

“Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena definisanim spoljnopolitičkim prioritetima. Za nas evropske i evroatlanstke vrijednosti nemaju alternativu, nastavićemo da se zalažemo za dalju, punu afirmaciju Crne Gore kao kredibilne članice NATO-a, posvećene regionalnoj saradnji i dobrosusjedskim odnosima i ostvarenju cilja da postanemo 28. članica porodice razvijenih, evropskih demokratija“, rekao je Ibrahimović.

Kako se navodi u saopštenju, ambasadorka Rajnke je pozvala Ibrahimovića da doprinese da cijela vlada bude u potpunosti posvećena evroatlantskim ciljevima i prioritetima 44. Vlade.

„SAD će3 nastaviti da podržavaju reformske procese neophodne za dalji napredak Crne Gore ka članstvu u Evropskoj uniji, kao i nastaviti da rade na unaprjeđenju bilateralne saradnje, prvenstveno kroz ekonomski dijalog i podršku u oblasti vladavine prava“, rekla je Rajnke.

Sagovornici su, kako se navodi u saopštenju, razmijenili mišljenja i o aktulenim regionalnim prilikama i istakli važnost njegovanja dobrosusjedskih odnosa i saradnje, kao i afirmacije zajedničkih vrijednosti i strateških pravaca razvoja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.