Minus jedan strijepnje i nade

0

Fudbaleri Budućnosti poraženi su u Sofiji od ekipe CSKA 1948 sa 0:1, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Osvajač Kupa Crne Gore nije odigrao dobru utakmicu, samo na momente je prijetio domaćinu, što svakako nije dovoljno za povoljan rezultat. Ipak, ovaj poraz za Podgoričane nije nedostižan, pogotovo ako se uzme u obzir da ni bugarski tim nije djelovao toliko moćno. Prednost ekipe iz Sofije nije nedostižna, ali će Plavi u revanšu morati mnogo bolje ukoliko žele da prođu u naredno kolo.

Izabranici Ivana Brnovića nisu odigrali prvo poluvrijeme dobro. Odlučili su se da brane svoj gol, međutim, nisu to radili kako treba, pa su Bugari znali u nekoliko navrata po boku da probijali odbranu našeg tima. S druge strane, „plavi“ u napadu nisu uradili ništa, nijednom nisu ugrozili gol rivala, a kada je tako onda se nije moglo ni očekivati bolji rezultat u prvom poluvremenu. Istina nije ni CSKA bio nešto bolji, ali je  tri puta zaprijetio i postigao jedan gol. Raspoloženi Talis je u petom minutu šutirao sa dvadesetak metara, Milan Mijatović je odbranio. Talis je u 20. minutu probio po desnoj strani, nabacio je loptu u kazneni prostor, gdje je zahvatio Umarboev, ali je šutirao u dobro postavljenog čuvara mreže Budućnosti. Nažalost, mreža podgoričkog tima zatresla se u 44. minutu. Podgoričani su na sredini terena izgubili loptu, pa je sijevnula je kontra domaćih. Ilijevski je prihvatio loptu, dao je na lijevu stranu za Vasileva, koji je centrirao, a Karagaren sa svega par metara pogodio mrežu Mijatovića.

Nezadovoljan igrom u prvom dijelu, trener Ivan Brnović je na poluvremenu posegnuo za izmjenom, pa je umjesto Vukotića na teren poslao mladog Vladimira Perišića, strijelca trećeg gola u meču sa Mališevom. Upravo je Perišić u 51. minutu probao sa ivice kaznenog prostora, ali je taj njegov pokušaj bio izuzetno neprecizan. Međutim, igra „plavih“ je početkom drugog dijela bila brža, agresivnija i bolja, a prvu priliku na meču Budućnost je imala u 64. minutu. Dragan Grivić je ubacio loptu sa desne strane, naletio je Ivan Bulatović na nju, zahvatio je, ali nije precizan. Dva minuta kasnije, nakon još jedne greške u odbrani „plavih“, CSKA je mogao da duplirao vođstvo. Bojović je loše izbio loptu, ona je došla do kapiten Radoslava Kirilova je glavom uputio loptu ka mreži, ali se Bojović ispravio i loptu koja je išla ka mreži uspio da izbaci. Mogao je CSKA u 76. minutu da riješi meč – još jednom su domaći fudbalri odigrali brz kontranapad, kapiten Kirilov je izbio sam ispred Mijatovića, ali je naš reprezentativac sjajnom reakcijom sačuvao mrežu. U samom finišu Budućnost je izvela dva kornera, golman domaćih je prilikom intervencija bio nesiguran, ali igrači našeg tima nisu to iskoristili.

Revanš će dakle biti otvoren i to svakako biti prilika da navijači ispune stadion pod Goricom i budu dvanaesti igrač u borbi za treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

1 klik – 100 freebet-ovaRegistruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.