Danilović: Demokratske države treba da se stide genocida počinjenih na svojim teritorijama, a ne da zbog ukazivanja na zločin uvode sakcije

0

„Kazne“ od strane Hrvatske pojedinim političarima u Crnoj Gori su jadne, poručio je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

„Iako ‘domaći’ mediji hoće da predstave Plenkovićevu Hrvatsku kao moćnog, demokratskog, EU susjeda, zapravo se radi o nemoćnoj i politikantskoj reakciji njene izvršne vlasti. Mandić, Knežević i Bečić su proglašeni nepoželjnim u Hrvatskoj zbog izglasane rezolucije o genocidu u dva nacistička i jednom nacističko-ustaškom logoru smrti tokom II svjetskog rata?“, izjavio je Danilović, pa nastavio:

„Demokratske države bi trebalo da se stide stravičnih zločina genocida počinjenih bilo kad na svojim teritorijama, a ne da zbog ukazivanja na zločin uvode sakcije! Ipak, doći će trenutak kada će se rezolucijom osuditi genocid/holokaust nad Srbima, Jevrejima i Romima na cijeom prostoru nekadašnje NDH, i tek to će biti pravo suočavanje sa prošlošću“, rekao je lider Ujedinjene.

Kako je istakao, „Hrvatska treba prva da usvoji takvu Rezoluciju i održi čas svim državama u regionu“.

„Dok se to ne desi aktuelna hrvatska vlast nosiće hipoteku prividnog i lažnog svrstavanja uz žrtve genocida, a biće prećutno na strašnoj strani istorije. Hrvatski premijer, sadašnji ili koji god budući, treba da klekne u Jasenovcu i zatraži oprost, ali ne u ime hrvatskog naroda, nego zbog strašnog i krvavog klanja koje je sprovodila zločinačka udruga koja je sebe nazivala državom“, kazao je Danilović.

Dakle, prema njenovim riječima, „ne mora se biti veliki Vili Brant, ali se mora i može biti obični, mali čovjek“.

„Ne uvode se ni personalne niti druge sankcije kada bilo ko ukaže na istorijske strahote i osudi demonske i zločinačke umove koji su sredinom Dvadesetog vijeka istrebljivali djecu, žene i starce“, zaključio je Danilović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.