Dajković: Mandić i Knežević žrtve političke „Oluje“, Hrvatska se nije odrekla nasleđa NDH

0

Umjesto da Andrija Mandić i Milan Knežević budu pohvaljeni od strane Evropske unije i međunarodnih partnera jer je na njihovu inicijativu na mapu parlamentarnih demokratija ucrtan užasan genocid u Jasenovcu koji je počinila tadašanja Nezavisna država Hrvatska, dogodilo se suprotno – novi politički progon. Ipak, ne treba biti iznenađen“, saopštio je predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković.

Prema njegovim riječima, „Hrvatska je jedina zemlja na svijetu koja svake godine organizuje veliko narodno veselje zbog protjerivanja preko dvije stotine hiljada Srba u toku agresorske operacije ‘Oluja'“.

„S tim u vezi, da se zaključiti da su predstavnici srpskog naroda, Andrija Mandić i Milan Knežević, ovom odlukom zvanične Hrvatske pridodati tom zbiru protjeranih, samo u nekoj novoj i modernoj političkoj ‘Oluji’. Umjesto da se zvanični Zagreb konačno ogradi od nasleđa stavične politike NDH koja je kulminirala Jasenovcem, ali i brojnim dječijim logorima, nameće se suprotan zaključak: da su stali u odbranu Pavelićevih tekovina“, rekao je Dajković.

Za kraj je dodao:

„Najzad, nadam se da će odgovor crnogorskih institucija neće biti inferioran, već odlučan i stamen, posebno imajući u vidu da su pomenutom odlukom hrvatskih vlasti pogođeni neki od najvažnijih državnih funkcionera“, zaključio je Dajković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.