Božović: DPS uspio u naumu rušenja vlasti preko odbornika Pokreta za Podgoricu

0

Izbori u Podgorici, izazvani neodgovornim ponašanjem “odbjeglih” odbornika,  prilika su da konačno pružimo građanima Glavnog grada mogućnost da izaberu prave ljude, koji će im pokazati meritokratiju na djelu. “Mlade nade” Pokreta za Podgoricu pokazale su nam da stara praksa DPS-a još živi. Njihova odluka da sruše vlast na lokalnom nivou dovela je do destabilizacije političke situacije u Podgorici, čime su nanesene ozbiljne štete kako građanima, tako i lokalnim institucijama, što predstavlja eklatantan primjer političkog avanturizma i neodgovornosti, kazao je Bogdan Božović, poslanik SNP i predsjednik Odbora SNP Glavnog grada.

“Pokazalo se da je, nažalost, nezajažljivost dobra podloga za manipulaciju, lična netrpeljivost jača od obećanja, a pozicije bitnije od projekata i poboljšanja kvaliteta života u Podgorici. Opet je Glavni grad pretvoren u teren za politički obračun na državnom nivou i logičan slijed događaja kojem su prethodili kontinuirani i udruženi napadi predsjednika Crne Gore i opozicije u državnom parlamentu na aktivnosti parlamentarne većine i Vlade koja je najavila povećanje plata i penzija i čitav niz mjera, koje vode ka poboljšanju životnog standarda građana”, kazao je Božović.

Pokazalo se, dodaje, da je DPS, nažalost, uspio u svom naumu rušenja vlasti preko odbornika Pokreta za Podgoricu, koji su interes Podgoričana stavili u zapećak.

“Ono što svim političkim subjektima i nosiocima najvećih funkcija u državi mora biti jasno jeste da građani Podgorice neće dozvoliti da Glavni grad, koji je epicenter svih političko-društvenih dešavanja, bude političko oruđe u bilo čijim rukama. Podgorici je potrebna efikasna i odgovorna vlast, i zato sam uvjeren da će građani prepoznati prave vrijednosti i na predstojećim lokalnim izborima izabrati lidere, koji će obezbijediti stabilnost i kontinuiran razvoj grada”, poručuje Božović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.