Spotify potvrdio dolazak Deluxe plana od 18 dolara

0

Spotify je dugo bio u centru glasina da razvija premijum pretplatu, često nazivanu „supremium“, koja obećava poboljšan kvalitet striminga. Ove glasine kruže godinama, sa pominjanjem prošle godine i ponovo u aprilu.

Spekulacije su sada potvrđene tokom najnovijeg poziva o zaradi. CEO Spotify-a, Daniel Ek, najavio je da kompanija planira uvođenje ovog novog plana, koji je trenutno u „ranoj fazi“ razvoja. Ek ga je opisao kao:

„Vjerovatno će biti oko 17 ili 18 dolara, ali nešto kao deluxe verzija Spotify-a koja ima sve pogodnosti koje normalna verzija Spotify-a ima, ali s puno više kontrole i puno višim kvalitetom u svim segmentima.“

U drugim vijestima vezanim za Spotify, kompanija je izvijestila da je dostigla 246 miliona pretplatnika u drugom kvartalu ove godine (april do jun), što je povećanje od 12% u poređenju sa Q2 2023. godine. Kompanija je dodala 7 miliona pretplatnika u odnosu na isti kvartal prošle godine, nadmašivši očekivanja za 1 milion, što je dovelo do porasta Spotify dionica za 14% u pre-market trgovanju danas.

Ukupan broj mjesečno aktivnih korisnika takođe je porastao na 626 miliona, što je povećanje od 14% u odnosu na prethodnu godinu. Tokom poziva o zaradi, Ek je naglasio posvećenost Spotify-a održavanju besplatnih planova s oglasima na tržištima u razvoju, navodeći da „angažman izgleda drugačije na tim tržištima, kao i kanali za njihovo privlačenje, dok konverzija u pretplatu može biti nešto sporija.“ Spotify planira povećati svoje marketinške napore u tim regijama i poboljšati pogodnosti koje nudi besplatnim korisnicima, prenosi HollywoodReporter.

(IT mixer)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.