Borovinić Bojović kategorična u odgovoru DPS-u, Ljiljanić i družini: Neće biti opstrukcija sjednice, ja se ne bojim volje naroda, a za vas ćemo vidjeti!

0

Da ne bi bilo nejasnoća i da se ne bi stvarao netačan utisak, u odnosu na ono što su saopštile kolege iz Pokreta za Podgoricu i DPS, da neko možda bježi od izborne volje, želim da razjasnimo odmah i spartanski kratko. Izborna volja je saopštena oktobra 2022. godine jasno i precizno. Na osnovu te izborne volje DPS je poslije tri decenije poslat u opoziciju, a mi smo u skladu sa tom voljom izabrani gdje jesmo, poručila je na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada predsjednica Jelena Borovinić Bojović.

„Mi, pobjednici izbora tu izbornu volju nećemo prekrajati i nećemo glasati za skraćenje mandata od četiri godine koji su nam građani dali. Ali to ne znači da ću pribjegavati bilo kakvim opstrukcijama kakve je radila prethodna vlast DPS“, izjavila je Borovinić Bojović.

Odbornici Skupštine Glavnog grada danas raspravljaju o skraćenu mandata Skupštini.

Odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić zatražila je da prva tačka dnevnog reda bude skraćenje mandata Skupštini da bi se vidjelo da li Skupština ima legitimitet, iako je na kolegijumu Predsjednice Skupštine dogovoreno drugačije.

Poslije spekulacija da će biti odlaganja sjednice, Borovinić Bojović je bila kategorična.

„Dakle gospodo iz opozicije i Pokreta za Podgoricu i svi koji želite skraćenje mandata, da ne bi bilo nedoumice – ako hoćete da skratite mandat i ako želite izbore, imaćete izbore. Ali ću vas podsjetiti na onu izreku – pazite što želite možda vam se i ostvari“, rekla je predsjednica Skupštine Glavnog grada, pa nastavila:

„Za mene se zna ko sam i šta sam i u bolnici i u Skupštini i na ulici, i u gradu i na selu, svuda. I nemojte da se uznosite ili zavaravate da ću ja nešto bježati od vas. Ali prije toga morate pred očima građana da glasate javno sa DPS-om koji su građani poslali u opoziciju. Nikakvih odugovlačenja i opstrukcija neće biti, ni jednoga dana, ni ja lično ni bilo ko iz većine nema razloga da bježi od izborne volje, jer ni građani ne bježe od nas. Nećemo se igrati ni žmurke ni gluvih telefona. A građani će prosuditi sve“, zaključila je Borovinić Bojović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.