MOACG: Požari na Gorici pokazali da kao društvo nijesmo izvukli lekciju iz prethodnih

0

Ponovni požar na Gorici koji zahvata sve veću površinu pokazatelj je da kao društvo nijesmo izvukli lekciju iz prethodnih. To je rezultat prvenstveno neadekvatne kaznene politike prema nesavjesnim pojedincima koji su i ranije namjerno i neopreznošću izazivali požare, ali i nedovoljnog razumijevanja značaja brige o prirodi, saopštila je Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore – MOACG.

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore poziva gradonačelnicu Oliveru Injac i zamjenika gradonačelnice Luku Rakčevića da zajedno sa organizacijama i građanima organizuju akcije otklanjanja opožarenog dijela zelenog fonda i akcije pošumljavanja na brdu Gorica, koje je jedno od dominantnih zelenih oaza u kojima mladi provode vrijeme.

“Mladi će, kao što su i nebrojeno puta do sada, dati poseban doprinos revitalizaciji brda Gorica, ali od posebnog je značaja da u saradnji sa nadležnim lokalnim i državnim organima pokrenemo adekvatne inicijative i realizujemo aktivnosti s namjerom podizanja svijesti i edukacije građana o važnosti zaštite životne sredine i konkretne akcije na terenu, a sve u cilju da preduprijedimo potencijalne nove požare”, ističe Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore – MOACG.

Pozivaju nadležne organe da preduzmu aktivnosti u pravcu identifikacije i sankcionisanja nesavjesnih pojedinaca.

(Cdm)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.