Božović: Srušena je mantra da su Srbi remetilački faktor i da nisu poželjni u Vladi

0

Koalicija Za Budućnost Crne Gore, nekadašnji DF, po prvi put ima ministarska mjesta u Vladi, saopštila je poslanica NSD-a Jelena Božović-

„Još od 2020.godine očekivano je bilo da ZBCG bude nosilac vlasti i najvećeg broja funkcija. Na to smo ipak čekali do danas…Bili smo i ostali poluga za sve važne procese koji će ostati velikim slobima upisani u novijoj istoriji Crne Gore. Svi protesti koje smo organizovali, proveli dane i godine u borbi kroz koju smo ukazivali na kriminal, korupciju, na oduzimanje građanima prava na slobodu, na rad, na dostojan život, na spregu vlasti i kriminala – danas polako dobijaju svoj epilog, ne u mjeri i dinamikom koju smo očekivali, ali ti procesi se neminovno dešavaju…“, tvrdi poslanica.

Kako navodi, politički predstavnici srpskog naroda konačno su se našli na pozicijama izvršne vlasti

„Danas je srušena i mantra koju su od DPS preuzeli i nadalje produkovali i Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović, da su Srbi remetilački faktor i da nisu poželjni u Vladi. Taj narativ su očigledno konstruisali u domaćoj kuhinji i na tom narativu odbacili DF i zauzeli premijerska mjesta i Krivokapić i Abazović. Tokom perioda koji je za nama pokazali smo da smo konstruktivni, da su naši kadrovi ovoj državi neophodni, a da parlament nikad bolje, uspješnije i efikasnije nije radio. Sada to očekujemo i od ove Vlade. Mojim kolegama ministrima želim srećan i uspješan rad i da zasijaju u svom najboljem svjetlu u šta ni malo ne sumnjam“, zaključuje ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.