I Vuković i Eraković se priključili depresivnom DPS-ovom horu: Neće biti mirenja po mjeri četničkog vojvode!

0

Potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković pridružio se depresivnoj epizodi DPS-a zbog ulaska ZBCG-a i BS-a u Vladi i tvrdi da desničari od kojih se brani Evropa, danas ulaze u Vladu Crne Gore.

„U situaciji kada Crna Gora ima samo jedan važan zadatak a to je da dovede do kraja proces evropske integracije, premijer žrtvuje taj interes zarad opstanka na funkciji. Napravili ste pogrešno skretanje prije godinu dana i nastavljate pogrešnim putem. Prije ili kasnije platićete cijenu zbog toga“, kazao je Vuković.

Potpredsjednik Vlade, navodi, danas postaje čovjek koji je 2019. godine opštini Berane predlagao da u centru podignu spomenik Pavlu Đurišiću.

„To je desna ruka čovjeka koji priča o evropskog standardu. Prije samo pet godina. Pavle Đurišić je lično odgovoran za smrt preko 8.000 muslimana, Bošnjaka, od Novog Pazara do Foče. To je od danas potpredsjednik Vlade. To je čovjek koji kaže da je Kosovo* lažna država i da se u Srebrenici nije desio genocid. U istu tu Vladu ulaze funkcioneri Bošnjačke stranke. Drugim riječima, Marko Kovačević glasa da Ervin Ibrahimović bude ministar spoljnih poslova. Bravo! Bravo“, kliče ražalovani gradonačelnik Podgorice.

Dodaje da koaliciju na lokalnom nivou u Beranama obnovi inicijativu i da to bude prva odluka rekonstruisane Vlade.

„Opkoljeni smo kao partizani na Neretvi. Ova priča će se završiti isto kao ta priča“, kazao je on.

Poslanik Jevto Eraković kazao je da su bili u Skupštini kada je Mandić, četnički vojvoda, kazao da će do svojih ciljeva doći drugim putem.

„On do sada to nije mogao da uradi. Bilo je jasno da je morao da se spremi jedan drugi plan. Prvo je morao sebe da lažno predstavi kao predstavnika srpskog naroda iako je svima jasno da časni srpski narod mnogo više glasa neke druge partije nego partiju Andrije Mandić. Drugi zadatak je bio da se nametne kao politički lider parlamentarne većine i imajući u vidu da čast izuzecima to čine ljudi bez političkog utemeljenja, koji su lutali od partije do partije da bi ostvarili lične privilegije, uspio je u tome i nije bilo teško“, kazao je Eraković.

Dodaje da mu nije strano da uputi i ćuške svojim političkim prijateljima a treći zadatak je bio prilično lak – trebalo je od političkog hazardera, brokera napraviti potrčka koji će na Zapadu prodati priču o novom pomiritelju, Dalaj Lami i svjedočiti renesansi Andrije Mandića, Putinovog i Mladićevog pulena koji negira pokolj i genocid nevinih ljudi, koji slijedi svoju ideologiju i nipodaštava sve ono što je crnogorsko. Zauzvrat, dobiće mogućnost još nekih provizija, kripto prevare i on je sasvim zadovoljan“, kazao je Eraković.

Proruske i prosrpske struje koje su za istupanje Crne Gore iz NATO-a koji veličaju Mladića i Karadžića i koji imaju predsjednike u drugoj državi bilo je potrebno to upakovati sa manjinskim partijama tvrdi Eraković i dodaje da su u tome uspjeli.

„Da li su fotelje i podjela vlasti važnije od nekih ljudskih osobina, neka to presude njihovi glasači, ja više neću ni riječi o njima. Do tada, naša obaveza prema časnom bošnjačkom i albanskom narodu koij su ogromnim naporom doprinijeli da imamo našu državu i da pokažemo da Crna Gora mora biti građanska je jasna. Neće oni odustati od onoga što nas je krasilo – bratski odnos sa svima, a naročito sa Crnogorcima. Neće prihvatiti eliminisanje Crnogoraca iz Crne Gore i eliminisanje iz Vlade Crne Gore. Tu dolazimo do suštine projekta. Milojko Spajiću i tebi i tvojim pristalicama i svima onima koji ste osmislili projekat poručujemo sledeće. Neće biti mirenja u Crnoj Gori po mjeri četničkog vojvode“, podvukao je Eraković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.