Policija u budvanskom hotelu zatekla 16 članova kriminalne grupe, privremeno oduzeto blizu 300.000 evra

0

Policijski službenici su u danima vikenda sproveli pojačane aktivnosti u odnosu na operativno interesantna lica i članove visokorizičnih kriminalnih grupa.

„Prilikom sprovođenja aktivnosti na teritoriji Budve, kontrolisane su prostorije jednog hotela u ovom gradu. Ovom prilikom je u jednoj prostoriji zatečeno 16 lica – članova visokorizične organizovane kriminalne grupe iz Crne Gore, kao i operativno interesantnih lica iz regiona, za stolovima tzv. poker teksasa, dok se ispred njih nalazio veći broj čipova za kockanje, kao i podijeljen špil karata“, saopštili su iz Uprave policije (UP), pa nastavili:

„Po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru ova lica su dovedena u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva, te su od njih po nalogu tužioca privremeno oduzete karte, čipovi, pločice i novac u ukupnom iznosu od oko 300.000 evra“, naveli su iz UP.

Od njih su u službenim prostorijama prikupljena obavještenja na zapisnik, te policija preduzima dalje mjere i radnje u saradnji sa nadležnim tužilaštvom u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te eventualne pravne kvalifikacije događaja, a u pravcu otkrivanja krivičnog djela neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

„U trenutku kontrole navedenih lica utvrđeno je da je u igri bilo oko 289.000 evra“, istakli su iz UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.