Omeragić: Interesuje nas očuvanje epiteta koje je Crna Gora ostvarila u prethodnom periodu, a to su nezavisnost, članstvo u NATO…

0

Da li će i Bošnjačka stranka (BS) biti dio vlasti znaće se večeras poslije sjednice u Rožajama.

Portparol BS Adel Omeragić očekuje da na sjednici bude riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, sa posebnim fokusom na najavljenu rekonstrukciju Vlade.

„Biće to prilika da se analizira sve ono što su izazovi za Crnu Goru kao državu u narednom periodu, ali i izazovi za Bošnjačku stranku i bošnjački narod“, rekao je Omeragić, prenosi RTCG.

Većina stranaka vladajuće većine tražila je od Bošnjačke stranke da do kraja godine izađu iz vlasti u opštinama u kojima su u koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), ukoliko žele biti dio Vlade.

Omeragić je, pak, saopštio da ne odustaju od principa kojima su se vodili proteklih dvadesetak godina.

„Siguran sam da će članovi Glavnog odbora donijeti dobru i ispravnu državničku odluku, kako su to radili i u prethodnih 18 godina. Dakle, interesuje nas očuvanje svih onih epiteta koje je Crna Gora u prethodnom periodu ostvarila, a to su nezavisna Crna Gora, Crna Gora kao članica NATO saveza i Crna Gora kao prva narodna članica Evropske unije“, zaključio je Omeragić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.