UNIVERZITET CRNE GORE NA EVROPSKOM PUTU

0

piše: prof. dr Dragan Koprivica

Prije nekoliko dana pokušali smo u širem kontekstu zaokružiti brojne globalne aktivnosti na UCG u novijem periodu, kompatibilne sa sve izraženijim napredovanjem države na evropskom putu, a UCG je prije dva dana postao i član još jedne ugledne međunarodne mreže, UNICA, zajednice vodećih evropskih univerziteta, sa 53 univerziteta iz 40 glavnih evropskih gradova, koje pohađa preko milion i po studenata, uz sto pedeset hiljada zaposlenih.

Ovo učlanjenje od izuzetnog značaja otvara široku platformu za saradnju sa najjačim evropskim univerzitetima na najvišem nivou, uz razmjene ideja i praksi na unapređenju visokog obrazovanja evropskog ranga.

Svakako, i samim ulaskom u ovako respektabilnu evropsku acocijaciju UCG postaje transparentniji i na globalnom evropskom planu, što nesumnjivo doprinosi daljoj afirmaciji države u cjelini, uz otvaranje novih perspektiva Crne Gore u kontekstu najuglednijih evropskih univerzitetskih centara.

U svakom slučaju, agilnost rektora, prof. dr Vladimira Božovića, i kompletne upravljačke strukture, ukazuju na činjenicu da je UCG danas zasigurno jedna od vodećih institucija na putu Crne Gore ka Evropi, koji je, uz dalje kreativne napore i afirmaciju države na međunarodnom planu, sasvim izvjestan.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.