Počela Superliga: Saldanja u 90+3. spasio Partizan

0

Velika drama na staru sezone – Napredak je kao domaćin, na stadionu u Humskoj, položio oružje pred Partizanom. I to u trećem minutu sudijske nadokande vremena!

Junak je bio Mateus Saldanja, iskoristio je odličnu akciju Stjepanovića i Natha i sa pet metara prevario odličnog golmana Savića.

Navijači na tribinama, nova loža i bogat spisak novajlija posebno su na početku inspirisali crno-bijele.

Startna inicijativa i bomba Šćekića u okvir gola sjajnog Vladimira Savića bili su samo loš mamac. Mučio se Partizan potom, nadahnuti Kruševljani imali snage da uzvrate, ali ne i poentiraju. U obje šanse krupan plan bio je namenjen Nebojši Bastajiću i to početkom drugog poluvremena – sjajni Jovanović nije se dao, potom je ofanzivac Kruševljana tukao pored stative.

Imao je Partizan poslednjih 25 minuta igrača više, sigurni sudija Novak Simović isključio je Tošeskog zbog brutalnog starta nad Đorđevićem.

Težište igre preselilo se na 30 metara od gola Savića, napadao je nominalni gost i sa svih strana prijetio. Sve je ostalo na tome, uprkos „viktoriji“ i učestalim kornerima u finišu. U sudijskoj nadoknadi vremena uslijedio je sjajan pas Stjepanovića, asistencija Natha i majstorija Saldanje za konačnih 0:1.

Brazilac se u gustoj odbrani momaka u crvenim dresovima sakrio i na vrijeme poentirao. Za veliko olakšanje crno-bijelih, istovremeno i očaj hrabrih Kruševljana, čija partija daje pravo na optimizam u nastavku superligaške sezone.

Očigledno, beogradski tim i dalje traži sebe, mnogo posla je pred Aleksandrom Stanojevićem u narednim danima. Vremena nema mnogo, za utorak je zakazan prvi meč sa kijevskim Dinamom, u Poljskoj u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

NAPREDAK – PARTIZAN 0:1 (0:0)

Stadion Partizana. Gledalaca: 6.000.  Strijelac: Saldanja u 90+3. minutu. Crveni karton: Tošeski (Napredak) u 67. minutu. Sudija: Novak Simović (Lovćenac).

NAPREDAK: Savić – Čubra, Marinković, Bukorac, Vukajlović – Krstić (od 89. Ostojić), Tošeski, Karaklajić – Bastajić (od 77. Šarić), Stoiljković (od 72. Ignjatović), Bubanj.

PARTIZAN: A. Jovanović – Đurđević, Marković, Mujakić, Antić – Šćekić (od 46. Zahid), Arijaga (od 72. Natho) – Trifunović (od 72. Stjepanović), Goh (od 46. Nikolić), Kalulu (od 60. Severina) – Saldanja.

SATNICA

Petak

Radnički 1923 – Železničar 2:3

Napredak – Partizan 0:1

Subota

20.00: Crvena zvezda – Jedinstvo

20.00:Mladost – OFK Beograd

20.00:Čukarički – Radnički (N)

Nedelja

17.30: Novi Pazar – Spartak

19.30: Tekstilac – Vojvodina

19.30: TSC – IMT

1 klik – 100 freebet-ovaRegistruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

(sk)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.