Preminuo otac Kobija Brajanta

0

Bivši američki košarkaš i trener Džo Brajant preminuo je u 70. godini.

Njegov sin Kobi, nesporna legenda LA Lejkersa kojim je donio pet NBA titula, tragično je stradao prije četiri i po godine u padu helikoptera sa još osmoro ljudi, uključujući 13-godišnju ćerku Điđi.

Posle dvije godine igranja za koledž La Sal, Džo Brajant je bio 14. pik na NBA draftu 1975. Krilnog igrača izabrali su Golden Stejt Voriorsi, ali je odmah zaigrao za Filadelfija Seventisiksterse. Otišao je u San Dijego Kliperse 1979, a posle tri sezone je otišao u Hjuston Roketse gde je proveo još jednu.

Te 1983. počeo je sa evropskom avanturom, a u Italiji je branio boje četiri tima. Novi početak Brajant je imao u AMG Sebastiniju iz Rijetija, a 1986. otišao je u Ređo Kalabriju. Nadomak Sicilije zadržao se jednu sezonu, posle čega je prešao u Olimpiju iz Pistoje. Tu je ostao dvije sezone, isto toliko je proveo u Ređani, a 1991. otišao je u francuski Miluz, gdje je ubrzo okončao igračku karijeru.

Oprobao se devetesetih kao stručnjak u koledž timova, a vratio se i u matični akademski tim kao pomoćnik trenera. Bio je trener i u slembolu, eksperimentalnoj varijanti košarke sa trambolinama, a trenirao je i LA Sparks, WNBA tim iz Grada anđela, tri godine. Narednih osam godina radio je u Japanu i Italiji, a povukao se iz trenerskog posla 2015.

Sem Kobija, popularni „Dželibin“ imao je i dvije starije ćerke.

1 klik – 100 freebet-ovaRegistruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

(SK)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.