Božović: Teško je govoriti da ćemo proći nakon 0:3 u prvom meču

0

Dečić večeras od 21 sat pod Goricom igra protiv TNS-a prvu istorijsku domaću utakmicu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Crnogorski šampion je prije sedam dana u kišnom Velsu izgubio 3:0 u sklopu prvog odmjeravanja u 1. kolu doigravanja za elitno fudbalskog takmičenje. Zato, večeras sastav Milorada Pekovića želi pred svojim navijačima da popravi utisak i u najmanju ruku ostvari prvu evropsku pobjedu.

Svakako, jedan od najvažnijih šrafova u toj misiji je Draško Božović.

“Sigurno da je teško sada govoriti da ćemo proći sigurno nakon tog poraza od 3:0. Mi, kao ekipa, nismo imali neko opterećenje da moramo nešto da uradimo. Nismo imali pritisak ni da moramo da osvojimo titulu, pa smo je osvojili. Tako ćemo ući i u ovaj meč. Sigurno smo vidjeli da možemo da igramo sa TNS-om. U prvoj utakmici primili smo dosta naivne golove. Iako nismo briljirali, stvorili smo 3-4 izgledne prilike za gol. Razlika je bila što su oni svoje prilike realizovali, a mi, nažalost, nismo. U ime igrača i stručnog štaba mogu da kažem da ćemo mi pružiti sve od sebe da probamo da pobijedimo večerašnju utakmicu. Vidjećemo hoće li to biti dovoljno za prolaz ili za utješni trijumf”, naglašava Božović.

Sastav iz Tuzi surovo je kažnjen u prvoj utakmici, a Božović itekako zna što je presudilo u Osvestriju.

“Analizirali smo protivnika. Dosta su agresivni, igraju čvrst fudbal, pravi ostrvski, tako da je to možda ta razlika u toj agresiji. Naravno, i trka je na mnogo većem nivou nego u našoj ligi. U prvoj utakmici se nismo prilagodili tome, iako smo imali sve instrukcije od stručnog štaba. Mislim da u revanšu u tom segmentu moramo da odgovorimo puno bolje, budemo mnogo čvršći na terenu, ulazimo jače u duele… Što se tiče samog kvaliteta fudbala – tu nije neka razlika. Ono što sam primjetio je to da su oni malo fizički jači od nas. Imaju napadački potencijal dosta dobar, brze igrače po bokovima, uz napadača koji je dosta agresivan i dosta radi za ekipu. Slabija strana im je ta zadnja linija, što smo i vidjeli u toj prvoj utakmici kroz par dosta dobrih šansi. Probaćemo da neutrališemo njihove napadače i istovremeno da iskoristimo njihove slabosti na drugoj strani”, zaključuje Božović.

Pobjednik dvomeča u 2. kolu kvalifikacija igraće sa mađarskim Ferencvarošem 23. jula i 30/31. jula.

Sa druge strane, poraženi sastav preseliće se u kvalifikacije za Ligu konferencija.

1 klik – 100 freebet-ovaRegistruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.