Urošević: Stopa nezaposlenosti na rekordno minimalnih 11%, je to je najbolji pokazatelj odgovornog rada PES-a i parlamentarne većine

0

Stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori je na rekordno minimalnih 11%, što je najbolji pokazatelj odgovornog rada Pokret Evropa sad (PES) i cijele parlamentarne većine. Tako se brane državni interesi“, poručio je Uglješa Urošević, poslanik PES-a.

„Dok apologete bivšeg režima uporno pokušavaju da kreiraju lažni narativ o ugroženosti države, treba javnost podsjetiti da je u tom vremenu najmanje urađeno na smanjivanju stope nezaposlenosti. To je rezultiralo velikim odseljavanjem, i to dominantno mladih, i manjim natalitetom“, napisao je Urošević na Fejsbuku, pa nastavio:

„Posledica njihovog ‘patriotizma’ je poražavajući broj upisanih đaka u osnovnim i srednjim školama. Na primjer, u nikšićkoj ili pljevaljskoj gimnaziji više nema ni pola upisanih od prije nekoliko godina. Slično je recimo i sa osnovnim školama u centru Nikšića“, naveo je Urošević.

Za kraj je dodao:

„Dok su se ogrtali zastavama i gomilali lična bogatstva, drugima su uskraćivali elementarno pravo na rad. Ova parlamentarna većina će nastaviti da smanjuje stopu nezaposlenosti, a mladi će ostajati i formirati porodice u Crnoj Gori. Patriotizam na djelu!“, poručio je Urošević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.